Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Cez víkend bude obloha plná lietajúcich drakov: Meteorológovia vydali ďalšiu výstrahu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Tento víkend nás čaká jeseň ako z čias našich starých mám. Ak máte doma neposedné deti, vytiahnite šarkana a choďte do prírody.

Piatok

Od západu sa k nám rozšíri výbežok tlakovej výše. Cez deň bude polooblačno až oblačno a ojedinele sa vyskytne aj slabý dážď alebo mrholenie. Najvyššia denná teplota dosiahne 8 až 13, v južnej polovici západného Slovenska a na juhu stredného Slovenska 13 až 16 stupňov Celzia. Teplota vo výške 1500 m sa bude pohybovať len okolo 3 stupňov Celzia.

Ruskí experti varujú: Tento rok začne na Zemi 60-ročné obdobie chladu

Cez víkend bude obloha
Zobraziť galériu (5)

Meteorológovia varujú pred silnejším vetrom 

V niektorých okresoch Slovenska dnes zafúka silnejší vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred ním varuje okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno. V tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa. Tá platí od 14.00 h do 21.00 h. Vietor môže dosiahnuť v polohách nad 1 800 metrov nad morom krátkodobú rýchlosť 20 až 25 metrov za sekundu. Podľa meteorológov môže spôsobiť škody menšieho rozsahu, ale pre dané obdobie je takáto intenzita vetra bežná.

Cez víkend bude obloha
Zobraziť galériu (5)

Sobota

Sobotné počasie bude u nás aj naďalej ovplyvňovať tlaková výš, ktorá prinesie jasnú až polooblačnú oblohu. V nižších polohách sa ráno a dopoludnia môže objaviť hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Nočná teplota klesne na 6 až 1 stupeň, denná vystúpi na 10 až 15, na severe a pri dlhotrvajúcej hmle len na 8 stupňov Celzia. Slabý vietor bude viať rýchlosťou do 3 m/s (10 km/h ).

Cez víkend bude obloha
Zobraziť galériu (5)

Nedeľa

Od západu k nám začne prúdiť teplý vzduch. Bude jasno až polooblačno, popoludní pribudne na západe zväčšená oblačnosť. V nižších polohách ráno a dopoludnia sa vyskytnú početné hmly alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží aj po celý deň. Nočná teplota klesne na 5 až 0 stupňov Celzia a denná dosiahne 10 až 15, na severe a pri hmlistom počasí okolo 8 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne západný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Cez víkend bude obloha
Zobraziť galériu (5)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu