Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Slovensko prichádza veľká zmena: Po horúčavách sa valí nová "chuťovka", ochladí sa o 10 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vytúžené ochladenie je priamo pred nami. Milovníci tropických teplôt nebudú síce nadšení, no ostatní obyvatelia Slovenska určite privítajú teplotnú zmenu, ktorú so sebou prinesie zvlnený front. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu sa však musíme pripraviť nielen na menej slnečných lúčov, ale aj dážď a búrky. A tie sa vedia postarať aj o nepríjemné starosti.

Bratislavou sa prehnala búrková smršť: Voda zaplavila cesty, stromy spadli na autá!

V pondelok bude oblačné až zamračené počasie, na mnohých miestach sa vyskytne dážď alebo prehánky, miestami aj búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, na juhovýchode do 30 stupňov. Fúkať má slabý až mierny premenlivý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosinie. SHMÚ predpokladá, že cez deň spadne do 10 mm, miestami pri búrkach 15 až 25 mm zrážok.

Aj v utorok si užijeme oblačnú až zamračenú oblohu a na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Cez deň na severe a východe dôjde k čiastočnému zmenšovaniu oblačnosti a tu sa zrážky vyskytnú len ojedinele. Nočná teplota klesne na 20 až 14, denná teplota sa vyšplhá na 20 až 27 stupňov. "Účesy nám postrapatí" slabý premenlivý, na juhozápade mierny severozápadný vietor.

Kto by mal chuť ísť sa v stredu opaľovať, asi by mal prehodnotiť svoje plány. Opäť bude oblačno až polooblačno a ojedinele sa objavia zrážky. V noci a dopoludnia bude na západe veľká oblačnosť a tu ojedinele aj výdatne zaprší. Nočná teplota zostúpi na 17 až 11, denná to dotiahne na 18 až 25, na juhovýchode do 27 stupňov. Vietor len slabý až mierny.

Predpoveď na štvrtok nie je veľmi odlišná od predchádzajúcich dní. Má byť prevažne polooblačno, na západe miestami zväčšená oblačnosť a ojedinele zrážky. Teplomer v noci ukáže 16 až 11, na severe okolo 9 stupňov. Cez deň 20 až 26 stupňov.

V piatok nás čaká opäť malá, miestami zväčšená oblačnosť s nočnými teplotami od 14 do 8 a dennými od 20 do 26 stupňov.

Na začiatku víkendu, v sobotu, bude polooblačné až oblačné počasie s ojedinelými zrážkami. Nočná teplota spadne na 15 až 9, denná vystúpi na 20 až 25 stupňov.

Viac o téme: PočasieDážďOchladeniePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu