Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kvietikovi udelili Rad Martina Rázusa: Šéf SNS dáva herca za vzor správania k vlasti

Herec Štefan Kvietik
Herec Štefan Kvietik (Zdroj: SITA)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Prvým nositeľom Radu Martina Rázusa, ktorý sa Slovenská národná strana (SNS) rozhodla udeľovať ako najvyššie stranícke vyznamenanie významným osobnostiam za zušľachťovanie Slovenska, sa dnes v Liptovskom Mikuláši stal renomovaný divadelný a filmový herec Štefan Kvietik.

„Je to pre mňa obrovská pocta. Získal som veľa umeleckých ocenení, ale toto bola výnimočná chvíľa a nevýslovne ma potešila. Ani som len nesníval, že sa dočkám pocty, ktorá ma bude spájať s týmto veľkým slovenským národným tribúnom,“ povedal bývalý dlhoročný člen Činohry Slovenského národného divadla.

Zároveň pripomenul Rázusove celoživotné zásady čestnosť, spravodlivosť, človečenstvo, toleranciu, duchovnú rytierskosť, džentlmenstvo. „Je to nadčasové hodnotové posolstvo, ktoré by sme mali prevziať do svojich sŕdc. Ak sa nám to podarí, tieto atribúty budú ozdobou náš všetkých, celého nášho nádherného Slovenska,“ skonštatoval Kvietik.

„Nie je mnoho takýchto osobností slovenskej kultúry, divadla, kinematografie, akou je práve majster Kvietik. Tento nezabudnuteľný herec je zároveň veľkým človekom, milujúcim svoj národ, ktorý si vždy neochvejne stál za svojimi názormi. Je pre nás, Slovákov, vzorom, ako sa treba správať k svojej vlasti,“ dodal predseda SNS Andrej Danko.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu