Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Petra Polnišová: Nemá televízor a víťazov OTO netipuje!

Petra Polnišová na minuloročnom OTOvi Zobraziť galériu (6)
Petra Polnišová na minuloročnom OTOvi

BRATISLAVA - Herečka Petra Polnišová, ktorá si môže z víkendového galavečera diváckej ankety OTO 2010 (Osobnosť televíznej obrazovky) opäť po roku odniesť sošku dokazujúcu popularitu u televíznych divákov, nemá odvahu tipovať, ktoré osobnosti zvíťazia v 11. ročníku ankety.

"Lenže ja nemám doma televízor, takže ja som naozaj trochu mimo. Ja prosto prídem, odrobím a idem, takže vôbec neviem," povedala Polnišová, ktorá sa pred ukončením hlasovania v druhom kole, dostala do sedemčlennej nominácie na ocenenie v kategóriách herečka v komediálnom žánri a herečka v dramatickom žánri. I keď sestrička Nora z televízneho seriálu Ordinácia v ružovej záhrade a členka humornej improvizačnej Partičky televíziu nesleduje, neznamená to, že by divácku anketu ignorovala.

"Je to úžasné, je to televízna anketa, ľudia hlasujú a je to pekné, ale nemyslím si, že niekto k tomu prikladá takú váhu, že robím celý rok, aby som dostala Ota!" Podľa herečky si sošku za minuloročné účinkovanie na televíznej obrazovke zaslúžia všetci nominovaní v jednotlivých kategóriách, platí to aj o televíznych programoch. V súvislosti so Sieňou slávy, do ktorej každoročne uvádzajú organizátori ankety slovenské legendy televíznej obrazovky, si však Polnišová predsa po krátkom zamyslení na dve konkrétne mená spomenula.

"Leopold Haverl, už má tiež svoj vek a bol vynikajúcim hercom. A zo žien napríklad Božidara Turzonovová, tá by si to jednoznačne určite zaslúžila tiež." V rámci galavečerov predchádzajúcich ročníkov diváckej ankety OTO už do Siene slávy uviedli Jozefa Kronera, Katarínu Kolníkovú, Ladislava Chudíka, Evu Krížikovú, Milana Lasicu, Pavla Mikulíka, Máriu Kráľovičovú, Karola Machatu, Emíliu Vášáryovú a Štefana Kvietika.

V sobotu 12. marca večer sa diváci Slovenskej televízie dozvedia meno ďalšej slovenskej legendy televíznej obrazovky, ktorá vstúpi do Siene slávy na základe rozhodnutia Akadémie osobností kultúrneho a spoločenského diania a rovnako mená držiteľov ocenenia OTO za rok 2010.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu