Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bratislavčania, pozor: V doprave vás oddnes čakajú tieto zmeny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Do bratislavskej Dúbravky sa od dnešného dňa cestujúci už električkou nedostanú. Električkovú trať, ktorá je v havarijnom stave a vozidlá na nej musia jazdiť zníženou rýchlosťou, totiž začínajú modernizovať a električky nahrádzajú autobusy. Nové koľaje dostane úsek od Hanulovej k ulici Pri kríži.

Ako informuje hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová, električky liniek číslo 4 a 5 budú premávať po skrátenej trase, z mesta len po zastávku Karlova Ves. "V úseku od zastávky Pri kríži na Saratovskej ulici v Dúbravke po zastávku Borská v Karlovej Vsi budú obojsmerne zabezpečovať premávku autobusy náhradnej dopravy číslo X5," uviedla hovorkyňa.

Počas prázdnin bude autobus premávať v pracovných dňoch každých šesť minút, večer a počas voľných dní bude interval medzi spojmi sedem až 8-minútový. Prvý spoj z Dúbravky pôjde podľa portálu imhd.sk denne o 4.36 h, posledný o 23.31 h. Z Karlovej Vsi pôjde prvý spoj denne o 4.45 h a posledný o 23.31 h. 

Autobusy zastavia na zastávkach označených tabuľkou X5. "Na úrovni električiek zastávky Karlova Ves zastavovať nebudú," uvádza portál. Prestup medzi električkami a autobusmi náhradnej dopravy bude na zastávke Borská. Pri ceste do a z Dúbravky možno využiť aj autobusové linky 83 a 84.

Trať začína opravovať spoločnosť Metrostav, s ktorou mesto podpísalo zmluvu ešte 25. júna. S pomocou eurofondov Bratislava za opravy zaplatí 8,2 milióna eur. Okrem sanácie sa majú modernizovať zastávky, vytvoriť bezpečnejšie priechody pre chodcov i upraviť križovatky so svetelnou signalizáciou tak, aby na nich bola zabezpečená preferencia električiek. Práce na trati by sa mali skončiť do konca novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu