Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pochvala slovenského autobusára od turistu z Južnej Afriky: Dojal ho tento čin!

Billy si šoféra autobus nevedel vynachváliť Zobraziť galériu (2)
Billy si šoféra autobus nevedel vynachváliť (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Pochvala až z Južnej Afriky! Tú si vyslúžil vodič bratislavskej MHD, keď spravil jednoduchú, no milú láskavosť, turistickému páru. Nadchla ich až tak, že napísali Bratislavskému dopravnému podniku pochvalu pochvalný list. Ušlo sa aj vodičovi, ktorý podľa nich bol veľmi milý a ohľaduplný. Čo také sa teda prihodilo?

"S priateľkou som sa v nedeľu vybral na hrad Devín," začína svoj príbeh Billy z ďalekej Afriky.  "Poobede sme sa vracali naspäť do Bratislavy autobusom. V pekný slnečný deň sme ho čakali na zastávke," pokračuje. Linka číslo 29 premáva z hradu Devín na zastávku Most SNP.

Na prvý pohľad ničím nezvyčajný príbeh turistického páru. Keď obidvaja čakali na prichádzajúci spoj, svietilo na nich prudké slnko. Preto sa vybrali na druhú stranu oproti, kde bol príjemný chládok. Keďže sa nevedeli orientovať presne, prišli na zastávku v predstihu.

Následne prišiel spoj, ktorým mali ísť naspäť do Bratislavy. Vyložil všetkých cestujúcich a čakal na svoj ďalší odchod. S malou dušičkou sa prišli šoféra spýtať, či by nemohli počkať vo vnútri autobusu. Billy opisuje, s akými pocitmi išli za vodičom.

Billy z Južnej Afriky bol dojatý z milého šoféra autobusu
Zobraziť galériu (2)
Billy z Južnej Afriky bol dojatý z milého šoféra autobusu  (Zdroj: topky)

"Vedeli sme, že nás môže totálne odmietnuť a poslať na druhú stranu zastávky. Bolo by to z jeho strany normálne," mysleli si turisti."Ale tento džentleman s príjemným úsmevom sa zachoval presne opačne. Usadil nás v autobuse, ďaleko od ostrého slnka. Áno, bolo to len na pár minút, ale už len to, aký bol milý a ochotný, bolo úžasné," vyznal sa prekvapený Billy.

Šofér ukázal, že ľudská dobrota ešte nevymrela. Tak trochu to vyznieva v kontraste so správami, ktoré nás často zaplavia a ktoré vykresľujú šoférov mestskej dopravy ako nervóznych a arogantných.

Billy chápe, že práve šofér autobusu je prvým kontaktom s verejnosťou z podniku, ktorý reprezentuje a v ktorom pracuje. Mnohí sa budú možno čudovať, prečo bol až nezvyčajne prekvapený z vodičovho správania a prečo to tak veľmi prežíval. Ale je to ďalší dôkaz toho, že keď ľudia chcú, tak sa vedia správať naozaj milo.

"Keď si na ten zážitok teraz spomeniem, vždy mi prinesie úsmev. Niekto, kto pracuje v takom teple, mi zlepšil deň. Bol človekom, ktorý sa postaral aj o starších ľudí bez mihnutia oka. Celkom sa ma to dotklo," povedal africký turista. "Viac ľudí ako on spraví toto mesto lepším. Milujem Bratislavu a milujem tiež Slovensko," dodal Billy

Topky zaujímalo, čo si o takejto milej reakcii myslí samotný Dopravný podnik. "Zahraniční turisti si veľmi cenia naše služby a chvália vodičov. Možno je to preto, že máme časté intervaly spojov. Prakticky každú chvíľu ide spoj, pričom v zahraničí to nemusí byť až také samozrejmé," povedala nám Zuzana Vachová z tlačového oddelenia DPB.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu