Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dočkali sa: Školáci dostanú v piatok vysvedčenia, čakajú ich dva mesiace voľna

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Viac ako 690.000 žiakov zo základných, stredných a špeciálnych škôl si v piatok (27.6.) od svojich triednych učiteľov prevezme koncoročné vysvedčenia. Po slávnostnom akte, ktorý prebehne v 2159 základných, 706 stredných a 366 špeciálnych školách, sa školáci môžu tešiť na dvojmesačné voľno.

Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) poďakoval rodičom, učiteľom aj žiakom, že školský rok 2013/2014 úspešne zvládli. Tvrdí, že to bolo obdobie pozitívnych zmien.

"V mnohých školách sme zriadili laboratória na výučbu prírodovedných predmetov. Žiaci získali kvalitný digitálny obsah. Do škôl prichádzajú tablety a interaktívne tabule," vymenoval Čaplovič. S týmito opatreniami podľa neho súviseli aj legislatívne zmeny.

"Som presvedčený, že každý náš krok v tomto školskom roku sledoval kľúčové kritérium, ktorým je pre rezort školstva, ale i pre učiteľov, rodičov a žiakov kvalita," dodal.

Letné prázdniny potrvajú do 29. augusta 2014. "Do školských lavíc zasadnú žiaci opäť v novom školskom roku 2014/2015, a to v utorok 2. septembra 2014," povedal hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu