Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dobré správy: DPB sľubuje opravu vrchnej časti električkovej trate na Hlavnú stanicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Dopravný podnik Bratislava (DPB) je pripravený podpísať zmluvu a začať s rekonštrukciou vrchnej časti električkovej trate na Hlavnú stanicu. Úsek od budovy Ministerstva financií SR po obratisko na Hlavnej stanici bude rekonštruovať z vlastných prostriedkov s finančnou podporou investora projektu modernizácie Hlavnej stanice a Predstaničného námestia.

Podľa predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa DPB Ľubomíra Belfiho sa spoločnosť Transprojekt zmluvne zaviaže vynaložiť na projekt rekonštrukcie 500.000 eur. "Sme pred podpisom tejto zmluvy, konateľ Transporojektu Igor Ballo má zmluvu na pripomienkovanie," uviedol Belfi na dnešnej tlačovej konferencii DPB.

Zvyšnú sumu doplatí DPB. "Sú to náklady s ktorými sme nepočítali, no ak iná možnosť nie je, budeme hľadať rezervy, aby sme tieto peniaze našli," povedal Belfi. Rekonštrukciu by podľa jeho slov mali dokončiť do jesene. 

Dolná časť v súčasnosti nefunkčnej trate od Radlinského ulice sa má opraviť z eurofondov. Prijímateľom je v tomto prípade hlavné mesto. Belfi verí, že súťaž na opravu trate vyhlási magistrát už čoskoro. "Podľa mojich informácií sú súťažné podklady na kontrole na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVaRR)," povedal riaditeľ DPB.

Doprava na električkovej trati na Hlavnú stanicu bola zastavená pre nevyhovujúci technický stav trate v novembri 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu