Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dlh zdravotníckych zariadení na poistnom opäť vzrástol

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zdravotnícke zariadenia dlhovali ku koncu apríla 2014 na poistnom Sociálnej poisťovni vyše 96,6 milióna eur. Od začiatku roka sa tak ich pohľadávky zvýšili o 10,3 milióna eur. Vyplýva to z informácie Sociálnej poisťovne, ktorú dnes vzala na vedomie vláda SR.

Pohľadávky voči štátnym zdravotníckym zariadeniam dosiahli 63,2 milióna eur. Za mesiac tak vzrástli o 390.000 eur. Nárast pohľadávok z titulu neplatenia sa eviduje pri bratislavskej detskej nemocnici, banskobystrickej fakultnej nemocnici a Národnej transfúznej službe.

"U každej z dvoch nemocníc došlo k navýšeniu menším tempom ako v minulosti, napríklad pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou je to cca 7500 eur, a zároveň ostatné nemocnice v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR svoj dlh voči Sociálnej poisťovni medzimesačne nenavyšovali, ale naopak ho znížili. Tieto informácie sú pre MZ SR veľmi výrazným úspechom," uviedla hovorkyňa rezortu Martina Šoltésová.

Dlhy transformovaných zdravotníckych zariadení predstavovali viac ako 33,4 milióna eur. Za mesiac sa teda zvýšili o 580.000 eur. Nárast pohľadávok z titulu neplatenia mesačných odvodov bol zaznamenaný pri ôsmich zariadeniach.

Sociálna poisťovňa evidovala celkovo 20 sledovaných zdravotníckych zariadení s pohľadávkou. Z toho je päť štátnych a 15 transformovaných zdravotníckych zariadení.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu