Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dobré správy pre turistov: Chodníky v Slovenskom raji budú bezpečnejšie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Najnavštevovanejšie rokliny Slovenského raja Suchá Belá, Piecky a Veľký Sokol majú za sebou najrozsiahlejšiu rekonštrukciu rebríkov a stúpačiek v posledných rokoch. Od štvrtka budú oficiálne otvorené pre turistov.

Veľká rekonštrukcia turistických trás v Národnom parku Slovenský raj sa netýka iba týchto technických zariadení. „Návštevníkov národného parku privítajú nové lavičky, posiedky, stoly, odpadkové koše a ohniská na mnohých miestach Slovenského raja. Ide o skutočný prelom v revitalizácii technických zariadení perly slovenskej prírody,“ uviedol riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Slovenský raj Ján Deneš.

V rámci obnovy technických zariadení vymenia v Slovenskom raji aj 30 smerovníkov a viac ako 90 smerových tabuliek. „V novom šate sa predstavia známe turistické trasy, cyklotrasy a oddychové zóny. V doline Tiesňavy vymeníme desaťmetrový most, v Suchej Belej sa objaví nový 20-metrový mostík pred Misovými vodopádmi a v Kyseli 80 metrov nových reťazí,“ dodal Deneš. Táto rekonštrukcia je podľa neho vyústením snahy zlepšiť prístup a bezpečnosť v Slovenskom raji.

Celú rekonštrukciu robí oblastná organizácia s podporou Švajčiarskeho fondu v rámci Programu švajčiarsko-slovenskej spolupráce. Rozpočet projektu predstavuje takmer 70 000 eur a podľa Deneša je jednou z najväčších investícií do obnovy infraštruktúry v Slovenskom raji v posledných rokoch. V rámci projektu celkovo preznačia takmer 85 kilometrov turistických trás od Hrabušíc až po Dedinky. V celom Slovenskom raji pribudne aj 18 nových prístreškov, 62 lavičiek a 16 odpadkových košov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu