Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Turisti si užili miesta s 5. stupňom ochrany prírody v Slovenskom raji

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOBŠINÁ - Niekoľko desiatok turistov absolvovalo netradičný výstup v Národnom parku Slovenský raj. Presne 60 nadšencov sa zapojilo do sobotňajšej (31.5.) akcie Pešo v Raji, a to aj napriek hrozbe nepriaznivého počasia. Výstup, v rámci ktorého sa dostali aj na miesta, kde sa bežne ísť nedá, pripravili Klub slovenských turistov Dobšiná a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj.

Všetci milovníci prírody tak symbolicky otvorili Zejmarskú roklinu. "Nádhernú Zejmarskú roklinu otvorila predsedníčka OOCR Slovenský raj Erika Oravcová. Sme radi, ako sa ľudia nadchli. Bola to skvelá akcia, na ktorej sme privítali skalných turistov aj príležitostných, víkendových obdivovateľov prírody. Sme radi, že napriek hrozbe dažďa a búrok prišlo na akciu Pešo v Raji toľko ľudí. Je to pre nás výzva a prísľub, že máme robiť viac obdobných aktivít," uviedol výkonný riaditeľ OOCR Slovenský raj Ján Deneš.

Turisti neprežili iba tradičný výstup známou výletnou trasou. Od 10. hodiny, keď vystúpili na Geravy, ich čakal guláš a občerstvenie v podobe horúceho čaju. Hlavným dôvodom výstupu však bola jedinečná možnosť užiť si túru na vysoko chránené Gačovské skaly. Do najvyššieho stupňa ochrany prírody v národnom parku ich bezpečne doviedol horský sprievodca.

"Tri skupiny turistov si užili skutočne výnimočný výlet do miest, kam sa bežne človek nedostane. Každý z účastníkov získal odznak akcie Spolu v Raji a tešíme sa na ďalších záujemcov akcií, ktoré organizujeme spoločne so záujmovými organizáciami na Spiši a Gemeri," dodal Deneš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu