Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Autodopravcovia hrozia ostrým štrajkom: Vláda nás vodí za nos, chce prečkať voľby!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) v utorok oznámila, že pristupuje na ostrý štrajk pre obavy z nenaplnenia dohodnutých podmienok v mýtnom systéme s ministerstvom dopravy.

Cieľom štrajku je podľa UNAS-u urgentné dosiahnutie štandardných podmienok podnikania nielen v autodoprave. Únia autodopravcov v stanovisku neuviedla, kedy by sa mal štrajk začať a akú formu či rozsah by mal mať.

"Po opakovaných urgenciách s riešením a garantovaním dohodnutých podmienok autodopravcovia usúdili, že sú vodení za nos. Ministerstvo dopravcom podsúva iné verzie dohody a nie je schopné dodať ani len zápisnicu. Tento postup hodnotia autodopravcovia ako snahu vlády prečkať blížiace sa voľby (prezidenta)," oznámil UNAS. 

UNAS pripomenul, že po sérii rokovaní jeho predsedníctva s rezortom dopravy sa 20. februára zrodila dohoda o fungovaní mýta. Dohoda sa podľa autodopravcov týkala nespoplatnenia intravilánov od 15. marca, nespoplatnenia ciest II. a III. triedy a ostatných ciest I. triedy, ako aj úpravy pokút na európsky priemer. Zároveň sa mal prehodnotiť zákaz prejazdov na cestách II. a III. triedy vozidlám nad 12 ton, prekategorizovať súbehy ciest I. triedy zaradených do skupiny s diaľnicami a rýchlostnými cestami či upraviť mýtne zľavy. Taktiež sa mali odstrániť iné problémy v prevádzke mýta, napríklad možnosť autodopravcov ísť do debetu, rokovať o znížení dane z motorových vozidiel a spotrebných daní ovplyvňujúcich cenu nafty na štandardné úrovne krajín EÚ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu