Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Smrtiace plamene pohltili Máriu (†34) s Maxíkom (†2): Synčeka chránila vlastným telom!

Požiar totálne zničil dve zadné miestnosti Zobraziť galériu (2)
Požiar totálne zničil dve zadné miestnosti (Zdroj: Hazz Nitra)

TVRDOŠOVCE - Prečo ich nezachránil? Pýtajú sa zdrvení obyvatelia Tvrdošoviec, kde v sobotu nadránom pri požiari prístavby rodinného domu vyhasol život mladej mamičky Márie (†34) a jej len 2-ročného synčeka Maximiliána. Ako prvý dym zacítil otec Peter a utekal varovať svokru, švagra a tehotnú švagrinú, ktorí spali na poschodí. Nikto si však nedokáže vysvetliť, prečo Peter najprv neratoval vlastnú družku a synčeka. Obaja medzitým v plameňoch zahynuli.

Požiar rodinný dom so spiacimi obyvateľmi zachvátil v sobotu nadránom. Plamene sa rozšírili z prístavby, kde žil Peter spolu s družkou Máriou a synčekom Maximiliánom. Keď otec rodiny zacítil dym, bežal na prvé poschodie, aby ratoval švagra, švagrinú a svokru. "Peter vybehol po schodoch, aby nás varoval. Stále nechápem, prečo sa najprv nepokúsil zachrániť svoju rodinu," povedal tesne po tragédii švagor Peter B.

Mária a Maxík ostali v horiacej izbe uväznení. Hasiči po uhasení našli už len ich bezduché telá schúlené v objatí. "Žena ako keby chránila to dieťa, boli tvárou k zemi," povedal jeden zo zasahujúcich hasičov. Otec Peter vážnejšie zranenia neutrpel, hasiči ho našli na dvore. Nadýchal sa splodín a bol prevezený do nemocnice. Tam mu mali aj pár hodín po tragédii namerať 2,2 promile alkoholu v krvi. Nie je tak jasné, či v dome bol aj pred vypuknutím požiaru, alebo sa doň vrátil nadránom.

Smrtiace plamene pohltili Máriu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ujszo)

Presná príčina vzniku požiaru je zatiaľ nejasná. Prvé informácie hovorili o tom, že sa plamene mohli rozšíriť z domácej piecky, s ktorou si v dome prikurovali. Táto verzia sa údajne nepotvrdila a v súčasnosti sa špekuluje o tom, že sa mohol rodinke stať osudným ohorok cigarety. Posledné slovo však budú mať až experti. "Na miesto udalosti bola prizvaná expertízna skupina z KR HaZZ Nitra a následne aj kriminalisticko expertízny  ústav," uviedol Viliam Pánsky, hovorca KR HaZZZ Nitra.

Rodinný dom je podľa starostu obce Mariána Tótha obývateľný a ostatní členovia rodiny sa budú môcť doňho vrátiť. "Vyhoreli zadné dve miestnosti. Dom je stále obývateľný, takže nebolo nutné zabezpečovať rodine náhradné bývanie," uviedol pre maďarský denník Új szó.  Obec rodine zabezpečí aj kontajner a vývoz odpadu.

Polícia už v súvislosti so smrťou mladej mamičky a jej synčeka začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. U oboch boli nariadené pitvy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu