Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jozef (†40) sa rútil v protismere po R1: Varovanie prišlo neskoro, vyhasli dva životy!

Hrozivé zábery z nehody na R1 Zobraziť galériu (5)
Hrozivé zábery z nehody na R1 (Zdroj: HaZZ v Nitre)

NITRA - Šialená jazda skončila tragédiou. Polícia v stredu večer varovala pred autom, ktoré sa rútilo v protismere po rýchlostnej ceste R1 z Nitry do Trnavy. Skôr ako sa však správa o šialencovi stihla rozšíriť, neďaleko mesta Lehota spôsobil vážnu nehodu. Pri zrážke Volkswagenu s Oplom zahynuli obaja vodiči Jozef (†40) a František (†60).

Operačné stredisko nitrianskej polície v stredu krátko pred 21:00 varovalo ľudí pred vodičom auta, ktorý sa nebezpečne rútil v protismere po R1 z Nitry do Trnavy. Jeho šialená jazda však netrvala dlho a už o pár chvíľ polícia prijala oznámenie, že na R1 došlo k vážnej nehode.

Jozef (†40) sa rútil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ v Nitre)

Vodič Volkswagenu Jozef sa v protismere najskôr zrazil s Peugoetom 307. Auto odhodilo do stredového deliaceho zvodidla, jeho 29-ročný vodič a o tri roky mladšia spolujazdkyňa vyviazli bez zranení. Jozef však pokračoval v jazde a následne sa zrazil s Oplom Astra, ktorý šoféroval 60-ročný Prešovčan František. Opel po náraze explodoval a začal horieť.

Obaja vodiči zomreli na mieste, 60-ročnú ženu z Opla previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Podľa našich informácií nie je v ohrození života. "Žena bola v noci lekársky ošetrená a v súčasnosti je ARO stabilizovaná," povedal nám Ladislav Berecz, námestník riditeľa Fakultnej nemocnice v Nitre.

Podľa polície sa šofér do protismeru dostal tak, že sa pri poslednom výjazde na cestu pravdepodobne napojil opačne.

Jozef (†40) sa rútil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ v Nitre)

Na mieste zasahovali okrem záchranárov aj policajti, ktorí usmerňovali dopravu. Hasiči medzitým prehľadávali okolie, vo Volkswagene totiž našli detskú sedačku. Jeho matka však nakoniec našťastie potvrdila, že je doma. 

Škody na autách sa vyšplhali na takmer 10-tisíc eur. Podľa kamerových záznamov, ktoré si policajti prezreli, sa vodič stretol s niekoľkými vozidlami. Na Jozefa v protismere narazil aj náš čitateľ, ktorý ho míňal len dve minúty pred tým, ako došlo k tragickej zrážke s Oplom.

Jozef (†40) sa rútil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu