Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Silvestrovská vražda Slováka na Ibize: Vlado (†25) bránil kamarátku, brutálne ho dobodali!

Polícia pri vykonávaní rekonštrukcie vraždy Zobraziť galériu (2)
Polícia pri vykonávaní rekonštrukcie vraždy (Zdroj: FB, Diario de Ibiza)

IBIZA - Odišiel za lepším životom, no našiel smrť. Španielskym ostrovom známym divokými žúrmi pár hodín po príchode nového roka otriasla hrozná správa. V oblasti Ses Feixes došlo k brutálnej vražde, ktorej obeťou sa stal mladý Slovák Vladimír Mano (†25). Smrteľné rany nožom mu mal zasadiť spolubývajúci Ján K. (31) zo Slovenska, ktorý sa k činu údajne priznal a dnes sa postaví pred súd. Španielske média dva dni po tragédii zverejnili detaily z osudného rána.

Tragédia sa mala odohrať v oblasti Ses Feixes v takzvanom squate, kde sa zdržujú bezdomovci. Vladimír tam so spolubývajúcimi Jánom K. (31) zo Slovenska, jeho priateľkou a Manuelom P. (46) z Francúzska v osudný deň slávil príchod nového roka. Podľa denníka Diario de Ibiza na zábave nechýbal alkohol ani tvrdé drogy. Zrejme práve tie boli spúšťačom hádky a následnej potýčky, ktorá medzi kamarátmi vypukla len pár hodín po príchode nového roka.

Tá sa vystupňovala krátko pred 5:00, kedy mal Ján pod vplyvom drog a alkoholu udrieť svoju priateľku tak silno, že spadla na zem. V tom zakročil Vladimír a Jána sa snažil spacifikovať, ten však naňho vytiahol nôž a zasadil mu minimálne dve rany do hrude a krku. Vážne zraneného ho sanitka previezla do miestnej nemocnice, kde však neskôr naposledy vydýchol. Osudnou sa mu stal zrejme rana, ktorá zasiahla aj priedušnicu.

Vlado podľahol zraneniam v nemocnici.
Zobraziť galériu (2)
Vlado podľahol zraneniam v nemocnici.  (Zdroj: FB, Diario de Ibiza)

Zatiaľ, čo Vladimír v nemocnici prehrával boj o život, Ján sa celý zakrvavený a rozrušeným činom, ktorý spáchal, vrátil do squatu a hľadal útočisko u spolubývajúceho Manuela. Kričiac od zúfalstva ho objal a keď na miesto dorazila polícia, pre krv, ktorú mali na oblečení, zadržala oboch. Po vypočutí na policajnej stanici sa však mal Ján ku všetkému priznať a vysvetliť aj krv na Manuelovom šatstve.

Polícia sa niekoľko hodín po tragédii vrátila na miesto činu a vykonala rekonštrukciu. Spolu s Jánom s rukami v putách zaisťovala stopy a hľadala vražednú zbraň. Ján aj Manuel sa dnes postavia pred súd, ktorý rozhodne, či ostanú vo väzbe, alebo budú stíhaní na slobode. Podľa zdrojov denníka Diaro de Ibiza je pravdepodobné, že Ján ako údajný páchateľ za mrežami ostane, zatiaľ čo Manuela by mali prepustiť.

Vladimír z Handlovej, ktorý sa stal obeťou silvestrovskej hádky, mal na ostrov zábavy pricestovať pred niekoľkými rokmi aj spolu s matkou kvôli práci. Už dlhší čas bol však údajne nezamestnaný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu