Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nová verzia smrti Vlada (†25) na Ibize: Toto má byť jeho vrah, boli v tom drogy!

Jano (vľavo) sa k vražde Slováka Vlada priznal Zobraziť galériu (5)
Jano (vľavo) sa k vražde Slováka Vlada priznal (Zdroj: Noudiari, FB)

IBIZA - Bol mi ako brat! Hovorí Ján Kabat (31) z Česka, ktorý ma podľa polície na svedomí brutálnu smrť Slováka Vladimíra Mana (†25) na španielskom ostrove Ibiza. Kamaráta mal dobodať len pár hodín po novom roku v oblasti Ses Feixes a teraz pred súdom všetko oľutoval. Spočiatku miestne médiá špekulovali o tom, že Vlado zahynul, keď bránil Janovu priateľku. Vyšetrovanie však odvtedy pokročilo a objavili sa nové skutočnosti, vďaka ktorým sa spleť neurčitých dôkazov pomaly, ale isto rozmotáva.

Brutálna vražda sa podľa miestnych médií odohrala v areáli squatu, kde viacero cudzincov spolu oslavovalo Silvestra. V skoré ráno prvého dňa nového roka tam mal Čech Ján dobodať mladého Slováka Vladimíra, k čomu sa pred políciou aj priznal. Prvé informácie hovorili o tom, že Ján pod vplyvom drog najprv z celej sily udrel svoju priateľku a keď sa ju Vlado snažil obrániť, napadol aj jeho. Vytiahol nôž a zasadil mu niekoľko rán do hrude a krku.

Rekonštrukcia silvestrovskej vraždy neďaleko squatu.
Zobraziť galériu (5)
Rekonštrukcia silvestrovskej vraždy neďaleko squatu.  (Zdroj: diaro de mallorca)

Vlado ešte niekoľko minút bojoval o život v nemocnici, kam ho po útoku previezli. Asi 20 minút po piatej ráno však zraneniam podľahol. Polícia vtedy zadržala Jána aj Francúza Manuela, ktorý mal byť pri bitke. Obaja sa už niekoľko dní po vražde postavili pred súd, kde rozhodli o tom, že Manuela prepustia a Ján ako jediný podozrivý ostáva vo väzbe. Na Ibize sa medzičasom konalo aj ďalšie pojednávanie, na ktorom sa Čech ku všetkému priznal a oľutoval to. Vlado mu bol vraj ako vlastný brat a nechcel ho pripraviť o život.

Ján podozrivý z vraždy kamaráta.
Zobraziť galériu (5)
Ján podozrivý z vraždy kamaráta.  (Zdroj: Noudiari, FB)

Viacero nezávislých zdrojov miestnych médií údajne uviedlo, že za vystupňovaním hádky medzi Jánom a Vladom mohli byť peniaze. Mladík zo Slovenska vraj spolu s ďalšími dvoma kamarátmi nechcel zaplatiť za "občerstvenie", ktoré si spolu na oslavy príchodu nového roka kúpili. Malo ísť o heroín, kokaín, rôzne prášky a tiež sedem fliaš alkoholu.

Hádka medzi Čechom a Slovákom mala vypuknúť už pri nákupoch v supermarkete. Na tých boli aj spolu s 50-ročnou Thajčankou Nuk, ktorá mala byť podľa pôvodných informácií priateľkou Jána. Ukázalo sa však, že v skutočnosti bola kamarátkou Vlada a Manuela. Podľa tejto verzie sa medzi Vladom a Jánom, ktorí bol pod vplyvom drog a alkoholu, strhla hádka o zaplatení podielu za nákup.

Vlado mal strčiť do kamarátky Nuk a tá spadla na zem, pričom Manuel jej pomáhal vstať. Po tom, vybehol z prístrešku a začal hádzať kamene na jeho steny. Ján sa v tom rozzúril, vzal do ruky nôž a vybehol von za Vladom, kde mu uštedril niekoľko rán nožom, pričom jedna z nich zasiahla priedušnicu. Vlado podľa miestnych médií stratil až štyri litre krvi a neskôr v nemocnici boj o život prehral.

Vlado odcestoval na Ibizu za prácou.
Zobraziť galériu (5)
Vlado odcestoval na Ibizu za prácou.  (Zdroj: FB, Diario de Ibiza)

Vladimír pochádzal z Handlovej a na ostrov zábavy mal pricestovať ešte pred niekoľkými rokmi spolu s matkou za prácou. Na internetovom profile mu po tom, čo tragická správa obletela svet, pribudlo množstvo komentárov smútiacich známych. "Budeš nám chýbať bratu, stále tomu nemôžem uveriť, R.I.P.," píše jeden z nich. "Som v šoku! Tak mladý! Myslíme a spomíname na krásne chvíle s tebou," dodáva ďalší. Viacero z nich praje Jánovi podozrivému z jeho vraždy tvrdý trest. On naďalej zostáva vo väzbe a o jeho ďalšom osude by sa malo rozhodnúť v najbližších týždňoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu