Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anne odovzdali zohavené telo manžela (†60): Na patológii ho doslova vykostili!

Telo v mraziacom boxe v dome smútku v Malackách Zobraziť galériu (3)
Telo v mraziacom boxe v dome smútku v Malackách (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA – Obrovský šok zažila manželka nebohého 60-ročného muža, keď si pre jeho telo prišla na patológiu. Odovzdali jej ho zohavené a rozpárané doslova od hlavy po päty. Namiesto toho, aby žena riešila dôstojný pohreb svojho muža, chce ho dať znova vypitvať súkromníkovi. Domnieva sa totiž, že jej nebohému manželovi chýbajú v tele kosti a kĺby.

Muž bol vysoký, štíhly, nebol nikdy chorý a celé okolie ho poznalo ako dobrého zverolekára. Jeho bezvládne telo zapečatila polícia v mraziacom boxe v dome smútku v Malackách. "Katastrofa. Môj muž takto nerobil ani so zvieratami, čo spravili s ním," povedala pre TV Joj manželka nebohého Anna.

Žena ostala v šoku po tom, čo jej z patológie na Antolskej ulici v Bratislave vrátili manželovo dorezané a zohavené telo. Nebohý muž zomrel na mozgovú príhodu ešte 10-teho decembra. Manželka sa rozhodla celý prípad zverejniť. "Jednoducho, je mi z toho zle, nech vidí celé Slovensko, ako narábajú s telami mŕtvych, ako si vážia ľudí," hovorí. Podľa Anny, nebohému kosti na pleciach trčali a bolo vidieť, že niektoré kosti sú vypchaté.

Manželka má podozrenie, že s telom jej zosnulého manžela niekto narábal neoprávnene, preto podala trestné oznámenie. „Po dôkladnom prešetrení podnetu, vyšetrovateľ PZ v súlade s Trestným poriadkom trestné oznámenie odmietol, nakoľko nebol dôvod na začatie trestného stíhania. Vzhľadom na možnosť podania sťažnosti, uznesenie doteraz nenadobudlo právoplatnosť,“ uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová pre TV Joj.

„Dám ho súkromne vypitvať, súkromnému patológovi, nech napíše, ktorá kosť, kde chýba," doplnila Anna.

Na Slovensku platí zákon, ktorý hovorí o tom, že každý mŕtvy je automaticky darcom orgánov, pokiaľ za života nepodpíše odmietnutie. Anna má podozrenia, že v prípade jej muža ide o biznis s tkanivami.

Polícia doručila pohrebníctvu súhlas na pochovanie nebohého, Anna chce však s pohrebom počkať, dokiaľ nebudú známe výsledky pitvy súkromného patológa. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu