Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bojovníci proti rodinkárstvu rezignovali: Hlina a Matovič reagujú na Jahnátkov škandál!

Ľubomír Jahnátek
Ľubomír Jahnátek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdá sa, že odhalenia o rozsiahlom rodinkárstve na ministerstve pôdohospodárstva zatiaľ opozíciu priveľmi nerozhýbali. Podľa niektorých si už krajina na takéto maniere natoľko zvykla, že už nikoho nevzrušujú. Mal by sa minister Ľubomír Jahnátek z funkcie porúčať?

Rodinkárstvo sa dlho považovalo za jeden zo symbolov komunizmu, ale v našich končinách nikdy poriadne nevymrelo. Dôkazom sú aj aktuálne odhalenia z ministerstva pôdohospodártva. Denník Sme i Topky zistili, že minister Ľubomír Jahnátek na svojom rezorte zamestnal nielen širokú rodinu, ale aj kamarátov z rodných Komjatíc.

Podľa opozičného poslanca Alojza Hlinu je síce rodinkárstvo nešťastné, no on sám pripúšťa, že ľudí na Slovensku to už nijako nevyruší. Preto sa sám zatiaľ nepustil do iniciatívy na vyvodenie zodpovednosti voči Jahnátkovi. „Oni by sa ešte čudovali, či sme spadli z konára. Majú inak nastavený prah citlivosti, toto im ani nepríde ako dôvod na vyvodenie zodpovednosti,“ hovorí Hlina o vláde Smeru. Podľa Hlinu je Jahnátkova kauza dôkazom o tom ako súčasná moc funguje. „Systém –kde sa dá, tam to skúsime-„ komentuje.

Aj podľa Igora Matoviča je Jahnátkova kauza dôkazom o tom , ako Slovensko funguje už dvadsať rokov. "Zdá sa, že u nás je rodinná príslušnosť viac ako schopnosti," povedal.

„Osobne si myslím, že mu Robert Fico prikázal, aby sa nevyjadroval,“ hovorí Matovič o Jahnátkovi. „Smer má už dlho taktiku, že keď je niečo nepríjemné, musím sa tváriť že to neexistuje a počkať, kým to prehrmí,“ dodal.  

Hlina zatiaľ iniciatívu na odvolávanie Jahnátka v parlamente nechystá, no ako tvrdí, ak sa nejaká vyskytne, rád sa pridá. Igor Matovič otvorene hovorí, že zbierať podpisy v opozícií nemá zmysel. „Štandardné strany toto nebudú riešiť, pretože oni robili to isté. Maďari, KDH, aj SDKÚ,“ uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu