Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dôchodca sa v Tatrách pošmykol pod Bystrou lávkou, utrpel viaceré poranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY - Horských záchranárov z Vysokých Tatier dnes v popoludňajších hodinách požiadali o pomoc pre 70-ročného turistu, ktorý sa pošmykol pod Bystrou lávkou a pádom utrpel viaceré poranenia.

Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že vo vyšších polohách Tatier nad 2200 metrov nad morom sa nachádza nesúvislá snehová vrstva, ktorej povrch je na viacerých miestach zľadovatený.

Záchranári po prijatí tiesňového volania požiadali o nasadenie leteckej techniky, ktorú pre nepriaznivé poveternostné podmienky nebolo možné nasadiť.

Vo Furkotskej doline nad Wahlenbergovým plesom, kde sa zranený nachádzal, bola práve hmla, mrholenie a viditeľnosť približne 30 metrov. Na pomoc odišlo osem profesionálnych záchranárov HZS, ktorí zraneného turistu na mieste ošetrili a pomocou nosidiel transportovali na Solisko.  

 Pre urýchlenie transportu bola mimoriadne spustená lanovka zo Soliska na Štrbské Pleso, kde pri údolnej stanici lanovky čakala posádka rýchlej lekárskej pomoci, ktorá previezla zraneného do nemocnice v Poprade.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu