Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Siahla kríza do vreciek členom vlády? Takto dovolenkujú slovenskí ministri!

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák s rodinou na dovolenke vo Vysokých Tatrách. Zobraziť galériu (4)
Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák s rodinou na dovolenke vo Vysokých Tatrách. (Zdroj: Archív ML)

BRATISLAVA – Dovolenková sezóna neobchádza ani členov slovenskej vlády, hoci sa zdá, že niektorí z nich sa tento rok uskromnili, aspoň čo sa týka dĺžky dovolenky. Niektorí uprednostňujú slovenskú klasiku, čiže Chorvátsko. Iní sa zas vybrali do hôr, alebo na jachtu. Vedeli by ste si predstaviť dovolenku s premiérom, alebo niektorým z ministrov?

Minister spravodlivosti Tomáš Borec si zatiaľ dovolenku neužil. Podľa jeho hovorkyne Jany Zlatohlávkovej však minister zrejme uprednostní klasiku. „Minister plánuje v auguste dovolenku s rodinou. Buď budú dovolenkovať na Slovensku, alebo pôjdu do Talianska,“  uviedla.

Dovolenku si zatiaľ nestihol  užiť ani predseda vlády Robert Fico. Ten sa chystá dovolenkovať na Slovensku.  „Ak si nájde niekoľko voľných dní...“ povedala jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská bola s rodinou v Turecku. Minister životného prostredia Peter Žiga sa chystá do Vysokých Tatier a na chorvátsky ostrov Krk.

Pracovitý Lajčák

Podobnú dovolenku zvolil aj minister zahraničia Miroslav Lajčák, ktorý svoju rodinu vzal k moru v Turecku, no nevynechal ani Vysoké Tatry. Podľa svojho hovorcu minister dovolenku niekoľkokrát prerušil.

Minister zahraničných vecí Miroslav
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Archív ML)

Námorník Malatinský

Športovú dovolenku zvolil minister hospodárstva Tomáš Malatinský. Ten sa dlhodobo venuje jachtingu a aktuálne sa zúčastnil aj na prestížnej britskej regate Cowes Week. „Cowes Week je tradičná britská regata, jazdí sa od roku 1826. Tento rok tu súťaží asi tisíc lodí. Našu posádku tvoria zväčša slovenskí jachtári, dopĺňajú nás dvaja Chorváti a jeden Angličan, spolu sme dvanásti,“ napísal z Anglicka Malatinský. Preteky trvajú niekoľko dní a Malatinského posádke sa už v rôznych disciplínach podarilo vybojovať dve prvé a jedno druhé miesto, informoval jeho hovorca Stanislav Jurikovič.

Minister hospodárstva Tomáš Malatinský
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Archív TM)

„V nedeľu vietor oproti sobote zosilnel a my sme sa v priebehu rozjazdy zlepšovali, až sa nám podarilo prebojovať sa na čelo, zhruba pol hodiny pred cieľom. Túto pozíciu sme si udržali a v cieli sme si vypočuli salvu z dela, čo pocta iba pre víťazov v každej kategórií,“ píše s nadšením Malatinský. Druhé prvé miesto si jeho dvanásť metrová jachta First Sailing vybojovala v pondelok.

Minister Malatinský (vľavo hore) na stupni víťazov
Zobraziť galériu (4)
Minister Malatinský (vľavo hore) na stupni víťazov  (Zdroj: Archív TM)

Minister hospodárstva Tomáš Malatinský
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Archív TM)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu