Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neuveriteľne brutálny útok psa pri Galante: Žene vyhrýzol mäso z tela!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

GALANTA - Besné útoky psov sa opakujú. V pondelok popoludní v dedinke Dolné Saliby pri Galante takmer prišla o život 65-ročná Marta, ktorú napadol pes od susedov. Zúrivé zviera preskočilo plot a dôchodkyňu začalo trhať, pričom jej doslova vyhrýzlo kusy mäsa z tela.

Rozzúrený pes prekvapil seniorku práve vo chvíli, keď kosila trávu. Zaútočil tak rýchlo, že sa ani nestihla brániť, mohla iba kričať o pomoc. Besný útok zvieraťa si našťastie všimla suseda, ktorá ho odohnala a zavolala sanitku.

Záchranárom sa po príchode na miesto naskytol hrôzostrašný pohľad. "Mala hryzné rany  na viacerých miestach tela," povedal nám hovorca záchranárov Boris Chmel. Podľa našich informácií pes dôchodkyni pri útoku vyhrýzol mäso z nohy, chrbta aj rozkroku.

Po prvotnom ošetrení ju previezli do galantskej nemocnice, kde sa spamätáva zo zranení. Je mimo ohrozenia života, no trauma z pondelňajšieho zážitku sa s ňou bude niesť zrejme celý život. Polícia prípad nerieši, pretože zranená žena na susedku odmietla podať trestné oznámenie. "Ide o priestupok, ktorý spadá do pôsobnosti riešenia obecného úradu," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Minulé leto psy vážne zranili niekoľko ľudí. Medzi najhoršie útoky patrí prípad z 15. augusta 2012, kedy pri jazerách v Dunajskej Lužnej pes dohrýzol fotografa. Doráňaný muž síce útok prežil, no v ružinovskej nemocnici mali čo robiť, aby ho dali dokopy. Musel dokonca podstúpiť aj zriedkavú operáciu, pri ktorej mu odhryznuté ucho vložili do brucha.

Ďalší z útokov sa odohral len dva dni na to (17. augusta) vo Veľkom Krtíši, kde pes menom Diabol zaútočil na chovateľku. Ženu napadol na prechádzke v lese a príbuzný ju našiel, keď už jej neboli pomoci. Zakrvavené zviera sa po útoku vrátilo do svorky, kde ho ostatné psy z pomsty roztrhali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu