Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zúrivý útok psa v Gelnici: Dievčatku (2) dohrýzol tvár, majiteľovi hrozí basa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

GELNICA - Pykať bude majiteľ. V obci Jaklovce neďaleko Gelnice zaútočil na len 2-ročné dievčatko rozzúrený kríženec, ktorý voľne pobehoval pred rodinnými domami. Majiteľovi psa teraz za dohryzené batoľa hrozí väzenie.

K incidentu došlo ešte v júni tohto roku, keď dievčatko prechádzalo popri rodinných domoch na Poľnej ulici. Pes vybehol z dvora a dievčatku zaútočil priamo na hlavu. "Podľa vypracovaného znaleckého posudku z odboru Zdravotníctva a farmácie odvetvie chirurgia, jej pes spôsobil zranenia a to hryzne rany na ľavej strane tváre s dobou liečenia 9 dní " uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Hoci nešlo o vážne zranenia, útok neostane bez trestu. Majiteľ za to, že psa nechal voľne sa pohybovať mimo jeho chovného priestoru, môže skončiť vo väzení. "Gelnickí policajti 46-ročného muža z Jakloviec obvinili z prečinu ublíženia na zdraví," dodal Szabó s tým, že mu hrozí rok za mrežami.

Majiteľ porušil povinnosť vyplývajúcu zo zákona č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a súčasne aj ustanovenie Všeobecne záväzného nariadenia obce Jaklovce č. 7/2007 o chove, vodení a držaní psov na území obce Jaklovce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu