Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Opäť nás ohrozuje nebezpečná kozmetika: Pozor na tieto výrobky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: bleskovky)

BRATISLAVA – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenskej republiky opäť upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii. Ide o kúry na vlasy z Brazílie či prostriedok na bielenie zubov z Nemecka.

Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj na Slovensku, informoval hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný. V kúre na vlasy Plastica Dos Fios pre profesionálne použitie bola zistená prekročená povolená koncentrácia formaldehydu. Nakupujúci kúru na vlasy nájdu v ružovej plastovej fľaši pod značkou SELAGEM TERMICA a s krajinou pôvodu Brazília. Povolená koncentrácia formaldehydu bola prekročená aj v keratínovej kúre na vlasy KeraHair – Premier Brazilian Keratin System značky BioNaza Cosmetics, rovnako s krajinou pôvodu Brazília. Kúra pozostáva zo štyroch výrobkov.

Nebezpečný je aj výrobok na bielenie zubov pre domáce použitie značky Whitesmile, ktorý je označený názvom Home Whitening – tooth-whitening/bleaching products. Farebný transparentný gél s bublinkami z Nemecka obsahuje 12,5 percenta +/- 0,7 percenta peroxidu vodíka, ktorého použitie v kozmetických výrobkoch je obmedzené. "Po aplikovaní výrobku môže dôjsť k podráždeniu alebo zvýšenej precitlivenosti zubov," upozorňuje Rovný. Výrobok je balený v kartónovej škatuľke bielej a modrej farby a je k nemu priložená plastová striekačka s čiernou špičkou. 

Nebezpečné výrobky nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Taliansku a v Nemecku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu