Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pozor na tieto nebezpečné vlhčené utierky a regeneračný krém!

Pozor na nebezpečné vlhčené utierky a regeneračný krém Zobraziť galériu (2)
Pozor na nebezpečné vlhčené utierky a regeneračný krém (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Holandsku a v Španielsku.

Ide o vlhčené utierky a regeneračný krém. Je možné, že tieto výrobky sa vyskytujú aj v SR. Vlhčené utierky majú názov Yypouavinha Wet wipes, značky Disney. Krajina pôvodu je neznáma. Balené sú v modro-ružovom obale s obrázkami Disney princezien a nápisom Disney na prednej strane obalu.

Na výrobku je v zozname zložiek uvedená látka IPBC (Iodopropynyl butylcarbamate), ktorá nie je povolená do výrobkov pre deti do troch rokov. Pri výrobkoch, ktoré sa nezmývajú a zostávajú na pokožke, môže IPBC penetrovať cez pokožku detí a môže nepriaznivo pôsobiť na funkciu štítnej žľazy.

Regeneračný krém má názov Bioprogram Newgex, značky Biotek. Krajinou pôvodu je Taliansko. Výrobok je balený v 4-ml bielom vrecku alebo v bielej kartónovej škatuli s 50 kusmi. Vo výrobku bola prekročená povolená koncentrácia látky cetrimide. Informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu