Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Colníci zlikvidovali falzifikáty za 1 milión eur!

Colníci zlikvidovali falzifikáty za 1 milión eur Zobraziť galériu (4)
Colníci zlikvidovali falzifikáty za 1 milión eur (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Takmer 34.000 kusov tovaru s falošnými ochrannými známkami skončilo v certifikovanej spaľovni. Tovar pred časom zaistili trnavskí colníci na pobočke v Dunajskej Strede v rámci colného konania z dôvodu, že porušoval práva ochrany duševného vlastníctva.

Všetky výrobky pochádzali z Číny. Ak by sa tento tovar dostal na trh a bol predávaný ako originálne produkty, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda 1,045 milióna eur. Dnes o tom informovala hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Švárna.

Pod dohľadom colníkov bolo zošrotovaných a spálených 16.330 kusov hračiek, 7166 kusov textilu, 3684 párov obuvi, 1655 kusov peňaženiek, 296 mopov a 4488 vrecúšok na obuv rôznych značiek. "K zničeniu tovaru došlo po dohode oprávnených osôb s držiteľmi tovaru na náklady a zodpovednosť oprávnených osôb," dodala Švárna.

Colné predpisy, ako ďalej informovala, umožňujú finančnej správe zaistený tovar zničiť alebo bezodplatne poskytnúť na humanitárne účely, avšak až po splnení zákonom stanovených kritérií. Možnosť poskytnutia zaisteného tovaru na humanitárne účely bola v tomto prípade vylúčená, keďže nebolo vydané právoplatné rozhodnutie súdu, že ide o falzifikát. Likvidáciou sa zároveň zo strany colníkov zabránilo potenciálnemu nebezpečenstvu ohrozenia zdravia a bezpečnosti spotrebiteľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu