Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Opatrnosť nadovšetko: Na prezidentskom summite budú skenovať kytice aj jedlo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - O bezpečnosť sa počas prezidentského summitu v Bratislave postará aj špeciálny tím colníkov s mobilným röntgenom. V týchto chvíľach ho colníci skúšajú na hrade, kde bude umiestnený počas celého podujatia. informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Prostredníctvom röntgenu sa budú kontrolovať rôzne predmety - batožina, príručné tašky, káble či iné technické vybavenie. Skenovať sa budú aj kytice pre prezidentov a všetko jedlo a nápoje pre účastníkov stretnutia. Colníci s röntgenom budú k dispozícii nepretržite, informovala Macíková. 

Röntgen colníci používajú od roku 2007 na skenovanie balíkov, batožiny a podobne. Medzi posledné úspešné zásahy patrí napríklad odhalenie pašerákov na východe Slovenska, píše hovorkyňa. V obci Ubľa sa snažili v sadrových odliatkoch previezť na Slovensko nelegálne cigarety. 

Najväčšia protokolárna akcia v histórii samostatnosti Slovenska sa začína 12. júna večerným slávnostným koncertom v bratislavskej Redute, pred ktorým vystúpi stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy s prejavom o spolupráci únie so susednými štátmi a o budúcnosti EÚ.

Účasť na Slovakia Summit 2013 potvrdilo 19 pozvaných hostí - prezidenti Rakúska, Rumunska, Čiernej Hory, Estónska, Macedónska, Litvy, Chorvátska, Ukrajiny, Poľska, Lotyšska, Bulharska, Moldavska, Maďarska, Srbska, Albánska, Slovinska, Česka, predseda Predsedníctva Bosny a Hercegoviny a predstaviteľka Kosova Atifete Jahjaga. Účasť potvrdilo aj 13 manželiek hláv štátov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu