Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšie otázniky okolo smrti prváčky Mišky: Prečo taja výsledky pitvy?

Miška sa smrteľne zranila v tejto škole
Miška sa smrteľne zranila v tejto škole (Zdroj: Topky, saris.eu.sk)

ZBOROV – Rodina bude bojovať za spravodlivosť! Marek Dičko, strýko školáčky Mišky (†7), ktorá prišla o život pri nešťastnom úraze na telesnej výchove, sa v súvislosti s vinou za jej smrť rozhodol podať trestné oznámenie. Je totiž presvedčený o tom, že niekto v boji o život prváčky pochybil. Rodina tiež nechápe fakt, prečo polícia ani po pohrebe Mišky stále nemá k dispozícii výsledky pitvy.

Marek Dičko smrť neterky nehodlá nechať nepotrestanú a trestné oznámenie podal zatiaľ na neznámeho vinníka. Nie je totiž jasné, či v smutnom prípade pochybili lekári, učitelia alebo niekto iný. Strýkovi sa nepozdáva prístup oboch. Miška sa udrela v telocvični o kovovú žrď, ktorá tam vraj nemala čo robiť. „Potvrdila mi to aj jedna zamestnankyňa školy. Myslím, že zanedbali bezpečnostné predpisy,“ domýšľa si Marek.

Podľa riaditeľky základnej školy Anny Dzubákovej sa smrteľný úraz stal za doteraz nie úplne jasných okolností. „Dievčatko sa šmyklo blízko pri stene a spadlo. Údajne malo vyrazený dych, ale vstalo a komunikovalo," opísala osudné chvíle. Miška vraj po páde poskytli prvú pomoc, po tom však zavolali rodičom, aby s dievčatkom navštívili lekára. To rodinu taktiež zarazilo, nedokážu pochopiť, prečo učitelia nezavolali sanitku Miške rovno do školy.

Ďalšie cenné minúty v boji o život malej prváčky podľa Dička stratili aj lekári v Bardejove, keď ho poslali po Miškinu zdravotnú dokumentáciu späť do Zborova. „Okamžite jej mali robiť CT vyšetrenie. Prečo čakali na zdravotnú dokumentáciu, po ktorú ma poslali k obvodnému lekárovi a až potom jej urobili cétečko?“ pýta sa rozhorčený strýko.

Polícia sa bližším okolnostiam smrti dievčatka nevyjadruje. „Vzhľadom na citlivosť prípadu sa až do ukončenia vyšetrovania nebudeme vyjadrovať,“ povedala policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Muži zákona vraj dodnes nemajú k dispozícii výsledky zo súdnej pitvy. Zaujímavé však je, že sú uvedené v listine o prehliadke mŕtveho, ktorú dávajú rodičom, aby mohli vychystať pohreb, ktorý sa konal už v stredu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu