Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tvrdá rana rodičom Mišky (†7), ktorá zomrela po telocviku: Takýto koniec nik nečakal!

Miška zomrela po úraze na telocviku Zobraziť galériu (2)
Miška zomrela po úraze na telocviku (Zdroj: mik, Topky)

SVIDNÍK - Svidnícki policajti ukončili vyšetrovanie prípadu smrti 7-ročného dievčatka z obce Zborov v Bardejovskom okrese, ktoré zomrelo v máji minulého roka v nemocnici v Košiciach potom, čo sa zranilo na hodine telesnej výchovy v Základnej škole Chmeľová.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Migaľovej bolo na základe vyšetrovania a výsledkov znaleckých posudkov preukázané, že na zranení spôsobenom malému dievčatku nenesie vinu žiadna iná osoba. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku teda vyšetrovanie zastavil, nakoľko skutok, pre ktorý sa viedlo vyšetrovanie, nie je trestným činom.

Miška v máji minulého roka cvičila na hodine telesnej výchovy spolu s jej rovesníkmi a nič nenasvedčovalo tomu, že už o pár minút dôjde k nešťastiu. Krátko po začatí hodiny sa však zranila a prišlo jej zle. "Dievčatko sa šmyklo blízko pri stene a spadlo. Údajne malo vyrazený dych, ale vstalo a komunikovalo," povedala vtedy riaditeľka školy. Učiteľka preto kontaktovala rodičov a odporučila im, aby s Miškou navštívili lekára. Do základnej školy v Chmeľovej pre ňu prišiel strýko, ktorý tvrdí, že dievčatko musel do auta odniesť na rukách, také bolo slabé.

K tragédii došlo na tejto základnej škole.
Zobraziť galériu (2)
K tragédii došlo na tejto základnej škole.  (Zdroj: www.saris.eu.sk)

Mišku odviezol k detskej lekárke, ktorá ihneď spozorovala, že niečo nie je v poriadku. Zavolala sanitku a tá ju previezla do Bardejova, odkiaľ ju po vyšetreniach letecky prevážali do košickej nemocnice. Počas prevozu sa však jej stav skomplikoval a museli ju oživovať. "Vo vrtuľníku sa jej zdravotný stav zhoršil, bolo potrebné zahájiť oživovacie postupy, v ktorých lekár počas letu pokračoval. Pacientku odovzdali za kontinuálnej resuscitácie v Univerzitnej nemocnici Košice," povedala nám hovorkyňa ATE Zuzana Turočeková.

V ten istý deň popoludní v košickej nemocnici naposledy vydýchla. Podľa medializovaných informácií mala zomrieť na silné vnútorné krvácanie pečene. Rodina zo smrti dievčatka obviňovala učiteľku telesnej výchovy, ktorá sa po tragédii psychicky zrútila. Miška sa totiž pri naháňačke udrela do kovovej žrde na volejbalovú sieť, ktorá bola vraj príliš nízko. Takmer rok po tragédii sa však ukázalo, že za nešťastnú smrť prváčky nemôže nikto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu