Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bratislavčan chcel spáchať samovraždu: Policajt mu núkal peniaze, aby to nerobil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gbtimes.com)

BRATISLAVA - Policajná hliadka v Bratislave zachránila život mladého muža, ktorý sa pokúsil spáchať samovraždu. Uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

"V sobotu (27.4.) sme krátko pred 19.30 h prijali oznámenie, že na betónovej konštrukcii podjazdu na Hodžovom námestí stojí osoba," vysvetľuje Hrášková.

Hliadka Obvodného oddelenia Staré mesto východ oznámenie okamžite preverila. Na miesto sa dostavila aj záchranná služba. "Pri príchode policajtov stál na najvyššom bode podjazdu tesne nad vozovkou v smere do mesta muž. Jeden z členov hliadky sa spolu s príslušníkom záchrannej služby snažil s mužom nadviazať rozhovor," dodáva.

Muž podľa nej vyhlásil, že potrebuje peniaze. "Policajt vybral peňaženku a mužovi povedal, že keď zíde dolu, požadovanú sumu mu dá. Ten ich však odmietol s tým, že chce skočiť na vozovku a ukončiť svoj život. Policajt s mužom neprestával komunikovať. Ten však začal kričať, aby ho nechali a otočil sa k vozovke. V tej chvíli chytil policajt mladého muža za ruku a stihol ho z nadjazdu na trávnik," uviedla Hrášková s tým, že  Bratislavčana (25) policajti odovzdali záchranárom, ktorí ho previezli do nemocnice.

Dodala, že ak by mladík naozaj skočil, neohrozil by pravdepodobne len vlastný život. Vzhľadom na to, že stál nad frekventovanou komunikáciou, nie je vylúčené že by pri skoku ohrozil aj bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a životy jej účastníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu