Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Herec Peter Mankovecký (†45) spáchal samovraždu: Obesil sa!

Peter Mankovecký, ktorý kedysi učil Lukáša Latináka na VŠMU, si siahol na život. Zobraziť galériu (4)
Peter Mankovecký, ktorý kedysi učil Lukáša Latináka na VŠMU, si siahol na život.

BRATISLAVA - Ukončil dobrovoľne svoju životnú púť! Podľa našich informácií si herec, režisér a hudobník Peter Mankovecký (†45) siahol vo štvrtok na život. Zvolil si smrť obesením. Umelec bol vedúcim katedry herectva na Divadelnej fakulte VŠMU, učil napríklad aj Lukáša Latináka a Juraja Kemku. Zostala po ňom manželka a tri deti.

Umelecký svet v slzách! Minulý štvrtok odišiel z tohto sveta Peter Mankovecký, ktorý pôsobil v divadlách ako herec, režisér, dramaturg aj skladateľ hudby. Umelec si podľa našich informácií vzal život sám - obesil sa. „Telo 45-ročného muža bolo nájdené v nedeľu popoludní bez známok života v jednom z bytov na Trnavskej ulici. Privolaný lekár na mieste konštatoval smrť a cudzie zavinenie predbežne vylúčil. Presné príčiny určia až výsledky nariadenej pitvy,” dozvedeli sme sa od Petry Hráškovej, hovorkyne KR PZ v Bratislave.

Informácie sme si ešte predtým overovali aj na jeho pracovisku. „Áno, zomrel, ale nič konkrétne k tomu nevieme,” povedali nám na sekretariáte Divadelnej fakulty VŠMU. Tam Mankovecký pôsobil ako vedúci katedry herectva. V čase, keď na škole študovali Lukáš Latinák a Juraj Kemka, robil asistenta Martinovi Hubovi a Emílii Vášaryovej. Spolu s Latinákom a Kemkom účinkoval Mankovecký v roku 2009 v šou verejnoprávnej televízie Chodili sme spolu, kde bol pozvaný ako ich učiteľ. Ako tam odznelo, od začiatku si potykali a mali veľmi dobré vzťahy. Naštudovali spolu inscenáciu Na koho to slovo padne, ktorá  získala niekoľko ocenení, napríklad Doska za Objav sezóny, Hlavná cena na divadelnom festivale Zlomvaz v Prahe, ocenenie Doska 2000 za scénickú hudbu dostal tiež k inscenácii Búrka.

Účinkoval napríklad aj v populárnom filme Fontána pre Zuzanu 2, kde stvárnil menšiu úlohu bodyguarda Maroša Kramára. Zahral si tiež na doskách SND, kde tesne sa po ukončení svojho štúdia stvárnil hlavnú postavu v predstavení Rómeo a Júlia. 

Posledná rozlúčka so zosnulým sa bude konať v piatok 10. mája 2013 o 11.00 v novej budove SND.

VIDEO: Peter Mankovecký v relácii Chodili sme spolu. (Ospravedlňte zníženú kvalitu videa)

Chodili sme spolu Mankovecky

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu