Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vodiči pozor, tunel Sitina do pondelka čiastočne uzavrú

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vodičov na bratislavských cestách čakajú viaceré dopravné obmedzenia. Oddnes až do pondelkového rána bude čiastočne uzavretý tunel Sitina, pre rekonštrukciu bude cez víkend čiastočne uzavretá aj Prievozská a Bajkalská ulica v Bratislave.

Dnes o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Práce na diaľnici D2 v úseku Lamačská cesta - Staré grunty vrátane tunela Sitina sa začnú dnes o 21:00. Počas tohto víkendu budú v Sitine čiastočne uzavreté v oboch rúrach tunela pravé jazdné pruhy. Premávka bude preto presmerovaná do ľavého jazdného pruhu a vodiči budú môcť jazdiť najvyššou rýchlosťou 60 km/h. Cestári budú pracovať v noci, práce budú ukončené o 09:00 nasledujúceho dňa. Tunel bude počas dňa prejazdný v oboch pruhoch. Práce v tuneli ukončia v pondelok 18. marca o 04:00.

Tieto obmedzenia budú v tuneli Sitina platiť aj počas víkendu od 5. do 7. apríla. Tunel bude úplne uzavretý počas víkendov od 12. do 14 apríla a od 19. do 21. apríla od 21:00 do 09:00. Počas noci bude premávka z tunela odklonená na mestské cesty, cez deň bude tunel prejazdný. Dopravu v tuneli obmedzia pre jarnú servisnú údržbu. V tuneli zaviedli nový spôsob odstávky, ktorý Národná diaľničná spoločnosť predstavila v stredu 13. marca na tlačovej konferencii. Nový systém by mal priniesť menšie kolóny a menej nervozity na cestách v Bratislave.

S obmedzenou dopravou musia vodiči počas tohto víkendu počítať aj na uliciach Prievozská a Bajkalská v Bratislave, ktoré budú čiastočne obmedzené pre rekonštrukciu križovatky. Ako informovala Hrášková, dopravné obmedzenia budú riadne vyznačené a v prípade potreby budú premávku na mieste usmerňovať policajti. Nielen servisná údržba či rekonštrukcia križovatky, ale aj bežci uzavrú niektoré ulice v hlavnom meste. Bratislavský mestský maratón odštartuje 24. marca, preto bude v čase od 08:00 do 16:00 obmedzená premávka na viacerých uliciach.

Čiastočne alebo úplne uzavrie bratislavské ulice 7. apríla Národný beh Devín - Bratislava. V tento deň budú pre vodičov od 06:00 do 14:00 čiastočne alebo úplne uzavreté ulice Devínska cesta, ulice Botanická, Karloveská, Staromestská, ale tiež nábrežie L. Svobodu a Vajanské nábrežie. O dopravných obmedzeniach v súvislosti s maratónom i Národným behom budú policajti ešte informovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu