Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

F. Palko: Ruskí pracovníci by mohli relaxovať v našich kúpeľoch

František Palko
František Palko (Zdroj: Jan Zemiar)

MOSKVA – O možnostiach ako zvýšiť turistický potenciál Slovenska rokoval dnes v Moskve štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR František Palko v rámci 16. zasadnutia Slovensko-ruskej medzivládnej komisie pre hospodársku a vedecko-technickú spoluprácu.

"Vzájomný cestovný ruch s Ruskom má dobre položené základy. Práve stretnutia ako toto nám ich pomáhajú aktívne rozvíjať a reagovať na aktuálne potreby na oboch stranách," povedal po rokovaní Frantešek Palko. Potenciál vidí napríklad v rozvoji korporatívneho kúpeľného cestovného ruchu, keď ruské spoločnosti platia svojim zamestnancom liečebné a relaxačné pobyty v slovenských kúpeľoch. "Rovnako dôležité je budovať priaznivé podmienky pre investovanie do cestovného ruchu na oboch stranách," zdôraznil František Palko.

Štátny tajomník vyzdvihol spoluprácu v oblasti civilného letectva. Bratislavu spája s Moskvou pravidelná linka, na ktorej sa v minulom roku rozšírila frekvencia letov na sedem týždenne. Najmä v zime je obľúbenou destináciou charterových letov Letisko Poprad – Tatry. Ruská strana prejavila záujem o pomoc pri rozvoji pravidelných autobusových liniek.

Pracovnú cestu využil František Palko aj na bilaterálne rokovania so štátnou tajomníčkou Ministerstva kultúry Ruskej Federácie Allou Manilovou a štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy Ruskej Federácie Sergejom Aristovom. Venovali sa predovšetkým v súčasnosti platnej dohode o civilnom letectve, multimodálnej preprave a povolenkám pre nákladnú dopravu.

Za prvých deväť mesiacov uplynulého roku navštívilo Slovensko vyše 32-tisíc turistov z Ruska, čo predstavuje medziročný nárast o viac ako 15 percent. Priemerne na Slovensku strávia ruskí turisti 3,9 dňa a v počte prenocovaní sú na 4. mieste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu