Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Mestá vystrašila správa o sťahovaní Rómov z Luníka IX. k nim: Kde je pravda!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Nikde sa nesťahujú! Obyvateľov Levíc vystrašila správa, že vraj sa k nim má prisťahovať niekoľko tisíc obyvateľov z Luníka IX. Podobná informácia pred niekoľkými mesiacmi kolovala i v Humennom. V oboch prípadoch však ide len o obyčajné fámy, ktoré sa vôbec nezakladajú na pravde.

„Je to hlúposť. Dennodenne som na Luniku IX. a riešim tu rôzne problémy,“ hovorí poslanec košického mestského zastupiteľstva a koordinátor prác na sídlisku Lunik IX. Miloš Ihnát. „Ak sa z Lunika IX. vysťahuje niekde nejaká rodina, tak je to normálne ako všade inde. Ale že by sa organizovali hromadné odchody, je somarina. Nič takého sa nedeje. Divím sa, kde takéto fámy vznikajú. Kto môže mať záujem na ich šírení. Som z toho smutný, pretože keď som bol minule v Humennom, tak ma zastavovali ľudia a pýtali sa, prečo im chceme poslať Rómov. Musel som každému vysvetľovať, že to nie je pravda,“ dodáva.

Znechutený z týchto klamstiev je aj primátor Levíc Štefan Mišák. Ten zvažuje i podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa za šírenie poplašnej správy, ktorá koluje nielen po sociálnych sieťach. Informácia sa prvý raz objavila ešte koncom minulého roka, keďže sa však neprestala šíriť, rozhodlo sa mesto reagovať vyhlásením. „Neznámy páchateľ si vymyslel fámu o prisťahovaní tisícky Rómov na Ladislavov dvor. Podľa dotyčného páchateľa tam údajne mesto pripravuje pre nových prisťahovalcov zavedenie elektriny,“ píše sa na oficiálnej stránke mesta Levice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu