Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pozor, na celom Slovensku dnes hrozí poľadovica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na tvorbu poľadovice si treba v doobedňajších hodinách dávať pozor vo všetkých regiónoch. Výstraha prvého stupňa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) platí pre celé územie.

"Napriek tomu, že dnes sú teploty nad nulou, netreba podceňovať skutočnosť, že v posledných dňoch nepretržite mrzlo. Na vozovkách sa preto najmä v blízkosti vodných tokov a na mostoch môže vytvárať poľadovica," upozornila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Polícia preto upozorňuje vodičov, aby dbali na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami. "Chodcov žiadame, aby na vozovku vstupovali až potom, keď sa presvedčia, že svojim pohybom na vozovke neohrozia seba, ani iných účastníkov cestnej premávky," doplnila Hrášková.

Podľa Slovenskej správy ciest sú všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý. V prípade ciest I., II. a III. triedy sú vozovky prevažne vlhké až mokré, prípadne aj suché alebo pokryté kašovitým snehom či zľadovateným snehom.

Na cestách okr. Banská Bystrica a Brezno je poľadovica

Na cestách okresov Banská Bystrica a Brezno sa vplyvom dažďa resp. mrznúceho mrholenia vytvára na cestách I., II. a III. triedy poľadovica. Zľadovatený sneh do 3 cm je na cestách II. a III. tried v okolí Žarnovice a Banskej Štiavnice. Miestami zľadovatený sneh do 2 cm je v okrese Rožňava. Hmla s viditeľnosťou do 50 m je v okolí Banskej Štiavnice, Kremnice a Popradu. Pre vozidlá nad 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem priechodu Vernár, Súľová, Besník, Grajnár, Chorepa, Podspády, Hriňová, Čertovica, Dargov, Huty a Herlianske Sedlo, ktoré majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého, miestami utlačeného snehu do 3 cm. Miestami zľadovatený až zľadovatený sneh do 2 cm je na horských priechodoch Zbojská, Cukmantel a Veľké Pole.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu