Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Situáciu na cestách komplikuje poľadovica, vietor i hmla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Cesty i horské priechody na Slovensku sú zjazdné, vodiči najmä na východnom Slovensku však musia rátať s poľadovicou. Slovenská správa ciest (SSC) tiež informuje, že na západnom Slovensku komplikujú situáciu snehové jazyky a záveje a na strednom Slovensku zhoršuje jazdné podmienky znížená viditeľnosť.

Poľadovica v dôsledku mrznúceho mrholenia sa vytvára na cestách v okresoch Prešov a Sabinov. Tiež je v meste Prešov na úseku Duklianska - Petrovianska. Zľadovatená vozovka je aj na horskom priechode Pusté Pole.

V okrese Nitra je vyhlásený 2. kalamitný stupeň v dôsledku tvorby snehových jazykov a závejov. Tie sa nachádzajú aj na cestách okresov Martin, Trnava, Nitra, Zlaté Moravce, Pezinok, Nové Zámky a tiež na rýchlostnej ceste v úseku Trnava - Sereď - Báb. V oblasti Senca, Sládkovičova, Serede a Galanty je na vozovkách vrstva zľadovateného snehu do troch centimetrov (cm).

Vodiči jazdiaci v okolí Novej Bane, Banskej Štiavnice, Lučatína, Lučenca, Poltára a Humenného si musia dať pozor na hmlu, pri ktorej je viditeľnosť znížená na 200 metrov.

Diaľničné úseky majú povrch vozovky prevažne mokrý, na D1 v úseku Liptovský Ján - Liptovský Hrádok je vozovka pokrytá čerstvým snehom a v úseku Beharovce - Branisko vrstvou kašovitého snehu.

Kašovitý či utlačený sneh do troch cm majú aj vozovky na väčšine horských priechodov. Sneh s hrúbkou do štyroch cm sa nachádza aj na cestách vo vyšších polohách stredného a východného Slovenska.

SHMÚ: Stále platia výstrahy pred poľadovicou, závejmi i povodňami

Výstraha 1. stupňa pred poľadovicou v južných okresoch stredného a východného Slovenska bude platiť aj počas prvých dnešných nočných hodín. Stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) tiež informuje, že naďalej bude platiť aj hydrologická výstraha na dolnom povodí rieky Bodrog.

Výstraha pred poľadovicou potrvá v okresoch Banskobystrického a Košického kraja do dnešnej polnoci. Dovtedy platí aj výstraha 1. stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi v okresoch Nitrianskeho a Trnavského kraja.

Povodňové riziká mierne ustúpili, avšak meteorológovia ponechali v platnosti výstrahu 1. stupňa v Michalovskom okrese. Nebezpečenstvo povodní spôsobuje topiaci sa sneh a dážď, ktoré zvyšujú hladinu vodných tokov.

Cesta z Humenného do Brekova je pre poľadovicu a nehodu uzavretá

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove upozorňuje vodičov, že úsek cesty 1/74, medzi Humenným a Brekovom, je v dôsledku silnej poľadovice a odstraňovania následkov dopravnej nehody dočasne uzavretý v oboch smeroch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu