Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Sneh budeme odhŕňať celý týždeň: Výstraha pred vetrom a poľadovicou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Silný vietor, poľadovica a snehové jazyky a záveje budú aj v ďalších dňoch trápiť Slovensko. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na tieto javy výstrahy prvého stupňa.

Na poľadovicu by si mali dať dnes do 18.00 h pozor vodiči v okresoch Michalovce, Sobrance, Trebišov a Humenné. Tvorbu snehových jazykov a závejov zase predpovedajú meteorológovia na ďalšie dva dni. Výstraha platí pre celé územie Slovenska od štvrtka 24. januára od 17.00 h do piatka 25. januára do 20.00 h. Silný vietor môžu vo štvrtok očakávať na juhu a strede východného Slovenska, napríklad v okresoch Košice, Prešov, Michalovce, Sobrance či Rožňava. V nárazoch môže dosiahnuť 17 až 25 m/s. V piatok sa k východnému Slovensku pridá aj západné a severné Slovensko. Výstraha pred silným vetrom platí od štvrtka 22.00 h do piatka 18.00 h.

Meteorológovia zároveň vydali hydrologickú výstrahu 1. stupňa na dolný tok rieky Bodrog v Michalovciach. Pre topiaci sa sneh a spadnuté zrážky tam pretrváva povodňové nebezpečenstvo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu