Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Slovensko sa nevie dočkať Silvestra: Toto si pre nás pripravili mestá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Pomaly sa schyľuje k oslavám a my sme pre vás pripravili prehľad silvestrovských programov viacerých slovenských miest. Ako budú Slováci tráviť tohoročný Silvester?

BRATISLAVA

Záver roka chcú aktívne osláviť stovky športujúcich mužov a žien účasťou na tradičnom podujatí v hlavnom meste SR. Jeho Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STARZ) pripravila 24. ročník Silvestrovského behu cez bratislavské mosty.

Na Hviezdoslavovom námestí budú môcť návštevníci od 17.00 h bezplatne využiť ľadovú plochu. "Vstup je zdarma až do jednej hodiny po polnoci," uviedla starostka Starého Mesta Táňa Rosová. "Na námestí sa ľudia môžu vyblázniť aj na veľkej diskotéke s hitmi 80. a 90. rokov, ktoré sa budú hrať až do pol tretej ráno," dodala Rosová.

Tri ďalšie veľké mestské časti Bratislavy – Petržalka, Ružinov a Nové Mesto špeciálne silvestrovské oslavy nechystajú. "V novomestskom Stredisku kultúry na Vajnorskej sa však aj v tomto roku koná tradičná silvestrovská zábava," informoval hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

NOVÁKY

Ako priblížila Miroslava Kováčová zo sekretariátu primátora mesta Nováky, silvestrovské oslavy budú prebiehať tak ako po minulé roky. "Pripravili sme diskotéku s dídžejom do 2. hodiny rannej a nebude chýbať ani ohňostroj, za ktorý sme zaplatili 1000 eur." Oslavy 20. výročia vzniku Slovenskej republiky si občania pripomenú slávnostným príhovorom, ktorý o polnoci bude mať na námestí primátor mesta Dušan Šimka. Novoročné oslavy sa začnú o 23.00 h.

BOJNICE

Silvestrovské oslavy v Bojniciach budú tento rok bez ohňostroja. Primátor Bojníc František Tám sa už tradične prihovorí Bojničanom na poludnie cez mestský rozhlas a od 23.00 h budú môcť obyvatelia spoločne privítať nový rok na Hurbanovom námestí. Oslavy budú okrem námestia aj v kongresovej sále kultúrneho centra.

HANDLOVÁ

"Mesto Handlová uhradilo silvestrovský ohňostroj za 1100 eur zo sponzorského daru," vysvetlila Jana Grenčíková zo sekretariátu primátora mesta. Silvestrovské oslavy v Handlovej sa budú konať od 22.00 h na Námestí baníkov a nebude chýbať ani diskotéka.

TRENČÍN

Mesto Trenčín investuje do osláv tohtoročného Silvestra minimum finančných prostriedkov. Podobne, ako v minulom roku, nebude ani tento rok financovať vystúpenia hudobných skupín a ohňostroj. Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, na Mierovom námestí budú stánky s občerstvením a od 21. hodiny aj diskotéka pre verejnosť. Tá by podľa nálady ľudí, vítajúcich Nový rok, mala trvať minimálne do jednej hodiny.

ŽIAR NAD HRONOM

Ako uviedol hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž, nový rok privítajú obyvatelia mesta tradične na Námestí Matice slovenskej. "Na oslavách nového roka sa pravidelne zúčastňuje 500 až 1000 ľudí. Tento rok nebude chýbať reprodukovaná hudba s DJ-om od 22.00 h, spoločné odpočítavanie do polnoci a ohňostroj." 

ŽARNOVICA

Obyvatelia Žarnovice môžu prísť osláviť nový rok do Mestského športového areálu. Ako informuje oficiálna stránka mesta, počas silvestrovského programu vystúpi country skupina Ranč, po polnoci je pripravený ohňostroj.

KOŠICE

Silvestrovské nočné oslavy v centre Košíc sa budú dnes niesť v hudobnom "revival" štýle, spestrením bude polnočný pyromuzikálny ohňostroj. Veľká hudobno-zábavná a tanečná rozlúčka so starým rokom a oslava príchodu nového roku sa bude konať na Hlavnej ulici pri Immaculate od 20.00 do 1.00 h, k oslavujúcim sa prihovorí primátor Richard Raši. "Celkovo stáli silvestrovské oslavy 9800 eur vrátane ohňostroja," uviedla Linda Šnajdárová z komunikačného referátu magistrátu mesta. 

POPRAD

„Prioritou mesta Poprad v tomto roku bolo privítanie Vianoc a Mikuláša spojené s rozsvietením vianočnej výzdoby a ohňostrojom. Na Silvestra teda nebude samospráva organizovať žiadne oslavy,“ informoval hovorca mesta Marián Galajda. V miestnom akvaparku je však na dnes pripravený tzv. Hviezdny sexi Silvester, súčasťou ktorého bude párty v bazénoch a natáčanie nového videoklipu Ega.

TATRANSKÁ LOMNICA

„V Tatranskej Lomnici sa o skvelú zábavu postarajú majstri platní na RATRAK STAGE a drinky namiešajú barmani v najväčšom ApresSki bare na Slovensku,“ doplnila Maťašovská. Tatranci a návštevníci Tatier si však budú môcť užiť silvestrovskú zábavu aj v klube Humno v Tatranskej Lomnici a v hoteli Belleveue v Hornom Smokovci, kde v rámci kultúrneho programu vystúpia hudobná skupina Nicholas, speváčka Mamba, Louis Armstrong revival a go-go tanečnice.

POVAŽSKÁ BYSTRICA

Do silvestrovských osláv investuje mesto Považská Bystrica tento rok okolo 4500 eur. Asi 2000 eur bude stáť kultúrny program so servisom, ďalších 2500 eur zaplatí mesto za polnočný ohňostroj. Ako dnes informovala riaditeľka mestskej príspevkovej organizácie PX Centrum Anna Kardošová, silvestrovský program odštartuje o 20.30 hodine programom Roxette – tribute, po ňom bude na námestí pred mestským úradom Považskobystričanov baviť Števo Hruštinec so skupinou a predpolnočný finiš bude v réžii Milana Schelingera. 

KOMÁRNO

Silvestrovský program sa začne dnes v Komárne na námestí o 22.30 h a potrvá do 1.30 h. O hudbu sa postará diskdžokej Junior zo skupiny PerfectBeat Djs. Informoval hovorca Mestského úradu v Komárne Róbert Králik. "Hlavnou atrakciou bude laserová a svetelná show, a samozrejme, neodmysliteľný, asi desaťminútový novoročný ohňostroj aj s novými pyrotechnickými efektmi," pokračoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu