Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Prvé bábätko Nového roka: Richard sa narodil v Bratislave!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prvým Bratislavčanom roku 2013 je chlapec Richard, ktorý sa narodil v prvej pol minúte Nového roka v petržalskej nemocnici na Antolskej.

Richard váži 2900 gramov a meria 49 centimetrov a je pravdepodobne i prvým novoročným obyvateľom Slovenskej republiky.

Hneď po ňom, v prvej minúte roka 2013 sa narodil i chlapec v pôrodnici na bratislavských Kramároch. Chlapec váži 2710 gramov a meria 46 centimetrov. Dneso tom informovala námestníčka pre zdravotnú starostlivosť Univerzitnej nemocnice Ružinov Marta Hajková.

Vo Zvolene čakali na prvé bábätko do pol tretej ráno

Na svoje prvé Novoročné bábätko si musela Zvolenská nemocnica počkať až do druhej hodiny a 35. minúty prvého dňa roku 2013. Malá Júlia vážila po pôrode 3660 gramov, merala 54 centimetrov a stala sa pre rodičov tým najkrajším novoročným darčekom.

 

Prvým novoročným dieťatkom v lučeneckej nemocnici je chlapček

Prvým novorodencom vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci je chlapček. Chlapček sa narodil mamičke cisárskym rezom 20 minút po polnoci. Váži 2690 gramov a meria 49 centimetrov. Dnes o tom informoval personál pôrodníckeho oddelenia Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Lučenci.

Trstená: Dievčatko Alexandra sa narodilo v prvej sekunde nového roka

V prvej sekunde roku 2013 sa dnes v Hornooravskej nemocnici s poliklinikou v Trstenej narodilo dievčatko Alexandra. Podľa službukonajúcej lekárky Anny Kolejákovej dievčatko váži 3200 gramov a meria 47 centimetrov.

Prvé dieťa v Nitre sa narodilo tri minúty po polnoci

Vo Fakultnej nemocnici v Nitre tri minúty po pol noci sa narodil chlapček menom Alexander. Podľa pôrodnej asistentky gynekologicko - pôrodníckej kliniky Ivety Tonkovej dieťa a mamička sú v poriadku. Alexander váži 2820 gramov a meria 49 centimetrov.

V Trnavskej fakultnej nemocnici čakali v tomto roku na prvé dieťa tri a pol hodiny, keď sa dievčatko Tamara Sára narodila. Váži 3240 gramov a meria taktiež 49 centimetrov. Ich zdravotný stav je tiež dobrý.

Prvým dieťaťom v Žiline je dievčatko Nina

Prvým dieťaťom, ktoré sa v novom roku 2013 narodilo vo  Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline je dievčatko Nina. Na svet prišlo 1 hodinu a 45 minút po polnoci.

„Dievčatko váži 3030 gramov a meria 49 centimetrov, matka je druhorodička," informovala hovorkyňa nemocnice Mária Koporecová.

Ako prvá sa v Prešove v roku 2013 narodila Patrícia

Prvým dieťaťom narodeným v novom roku 2013 v prešovskej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana je dievčatko Patrícia. Na svet prišlo 45 minút po polnoci prirodzeným pôrodom.

"Narodilo sa matke s trvalým pobytom v obci Lipany. Dievčatko váži 2280 gramov a meria 46 centimetrov," informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. Ako dodala, matka je treťorodička.

Prvým tohtoročným novorodencom vo Trenčíne bol Samko

Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne sa v prvý deň tohto toku narodili už štyri deti, traja chlapci a jedno dievčatko. Prvým tohtoročným dieťaťom bol Samko, ktorý prišiel na svet o 1.14 hodine

Ako informovala zdravotná sestra novorodeneckého oddelenia FN v Trenčíne Veronika Migašová, chlapček sa narodil mamičke z obce Selec, po narodení meral 51 centimetrov a jeho hmotnosť bola 3720 gramov.

Prvé dieťa v Košiciach prišlo na svet o polnoci

Ako prvé dieťa v Košiciach v novom roku 2012 prišiel na svet chlapček Marko v Nemocnici Košice - Šaca. "Narodil sa presne o polnoci, išlo o spontánny pôrod," uviedla službukonajúca lekárka novorodeneckého oddelenia Iveta Kostelníková.

Chlapček váži 4300 gramov a meria 53 centimetrov. Mamička dieťaťka je z obce Čečejovce v okrese Košice-okolie. Na narodenie prvého Košičana sa stále čaká. Prvému narodenému dieťatku rodičov z Košíc tradične odovzdáva košický primátor Richard Raši dar.

Prvým dievčatkom narodeným v roku 2013 v Košiciach je malá Ester. Prišla na svet 35-ročnej prvorodičke dnes o 9:10 na neonatologickom oddelení Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice na pracovisku na Rastislavovej ulici. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová. „Malá Ester je zdravá, váži 3360 gramov, išlo o fyziologický pôrod,“ doplnila hovorkyňa nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu