Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Počasie na Silvester a nový rok: Najprv zmrzneme, potom sa roztopíme!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ako na hojdačke! Tak by malo vyzerať podľa predpovedí SHMÚ počasie tento týždeň. Prílev teplejšieho vzduchu vystrieda chlad, aby juhozápad Slovenska v sobotu opäť "omráčilo" až plus deväť stupňov Celzia.

Dnes má byť jasno až polojasno, neskôr miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota vystúpi na 0 až 5 stupňov, aby v noci klesla na -2 až -7, ojedinele v dolinách a kotlinách okolo -9 stupňov.

Nový rok nás privíta jasným až polojasným počasím s najvyššou dennou teplotou -1 až 4 stupne. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 2 stupňov.

V stredu k nám začne postupovať studený front, ktorý prinesie od západu postupne veľkú oblačnosť. Cez deň sa ojedinele vyskytne slabý dážď alebo dážď so snehom, na horách sneženie. Nočná teplota -3 až -8 stupňov. Denná teplota -1 až +4 stupne. Fúkať má slabý až mierny premenlivý vietor.

Vo štvrtok v noci pretrvá veľká oblačnosť a miestami aj slabo nasneží. Cez deň bude polooblačno, popoludní od severu oblačno a ojedinele snehové prehánky. Nočná teplota sa bude pohybovať okolo -2 až -7, denná -1 až +4 stupňov.

V piatok nás opäť potrápi prevažne veľká oblačnosť, na mnohých miestach občasný dážď alebo prehánky, v polohách nad 800 m dážď so snehom alebo sneženie. Nočná teplota klesne na +1 až -5, denná dosiahne 2 až 7 stupňov.

Ani v sobotu nedôjde k výraznejšej zmene. Bude premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Na mnohých miestach občasný dážď alebo prehánky, na horách od 1000 m dážď so snehom alebo sneženie. Nočná teplota spadne na +2 až -2 stupne. Denná teplota sa vyšplhá na 2 až 7, na juhozápade miestami okolo 9 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu