Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

V Bratislave sa zrútil 30-metrový žeriav: Z kabíny vypadol muž

K pádu žeriavu došlo v oplotenom areáli Zobraziť galériu (8)
K pádu žeriavu došlo v oplotenom areáli (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Na Ivanskej ceste v Bratislave dnes ráno zasahovali hasičské a záchranárske jednotky. Krátko po deviatej tam na stavbe padol približne 30-metrový žeriav, z ktorého kabíny vypadol muž (28). Prípadom sa už zaoberá aj polícia.

Ako Topky informoval hovorca záchranárov Boris Chmel, dnes 9:04 bol nahlásený pád žeriavu na Ivanskej ceste 15. Na miesto vyrazila jedna posádka záchrannej služby, ktorá zraneného muža (28) previezla do Univerzitnej nemocnice v Ružinove. Bol pri vedomí, ale mal otras mozgu a poranený hrudník.

 

V Bratislave sa zrútil
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 

Podľa informácií z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Bratislave bol žeriav odpojený od elektriny. Dopadol do priestoru naukladaného stavebného materiálu a nezasiahol žiadne iné objekty. Miesto nehody prevzali policajti a stavebník. Na mieste zasahovali tri hasičské vozidlá a desať hasičov.

Prípad už prešetruje aj polícia. "V súčasnosti sa na mieste stále nachádzajú policajti a vykonávajú neodkladné a neopakovateľné úkony," uviedla bratislavská hovorkyňa Petra Hrašková s tým, že až na základe vyjadrení znalcov z viacerých odborov bude môcť vyšetrovateľ skutok kvalifikovať a rozhodnúť o ďalšom postupe.

 

V Bratislave sa zrútil
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu