Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Česku zabíjala poľadovica: Vodiči neprežili náraz do stromu a stĺpu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOST/MAJDALENA - Štyridsaťtriročný muž zomrel dnes pri dopravnej nehode v Mostě. Jeho 53-ročná spolujazdkyňa utrpela vážne zranenia. Informovala o tom krajská hovorkyňa polície Veronika Hyšplerová. Cesta 27 je uzavretá v oboch smeroch aj pre električky.

Tragická nehoda sa stala desať minút pred poludním. "Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť vozidla stavu a povahe vozovky a na namrznutej ceste narazil do stĺpa električkového vedenia. Na mieste zomrel," uviedla hovorkyňa polície.

Pri náraze auta do stromu zomrel dnes ráno muž (37) na ceste číslo 24 pri Majdalene na Jindřichohradecku. Pravdepodobnou príčinou nehody bola vysoká rýchlosť a namrznutá vozovka. V aute značky Ford cestovali aj dve deti vo veku 6 a 10 rokov a žena (35), ktoré utrpeli stredne ťažké zranenia. Záchranári ich previezli do českobudejovickej nemocnice, povedala to ich hovorkyňa Petra Kafková.

"Presné príčiny tragickej havárie vyšetrujeme, ale dá sa predpokladať, že svoj ​​vplyv zohrala aj klzká vozovka," uviedla juhočeská policajná hovorkyňa Štěpánka Uhlířová. Meteorológovia varujú pred tvorbou poľadovice na území celého kraja. "Od rána sa stalo približne 20 nehôd. Vzhľadom k poľadoviciam nabádame vodičov k pomalej jazde so zvýšenou opatrnosťou," povedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu