Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hrôzostrašný návrat z dovolenky: Julovi "pristál" v obývačke gigantický žeriav!

Julo doslova prišiel o strechu nad hlavou Zobraziť galériu (2)
Julo doslova prišiel o strechu nad hlavou (Zdroj: ORF.at)

KNITTELFELD - Keby som nebol odcestovaný, som mŕtvy! Slovák Július Ruszo žijúci v rakúskom Knittelfelde sa minulý týždeň druhýkrát narodil. Zatiaľ čo si užíval dovolenku v zahraničí, na bytový dom, v ktorom má apartmán, sa zrútil gigantický žeriav z vedľajšej stavby. Zasiahol priamo jeho byt a totálne ho zdemoloval, ďalšie museli byť pre hroziace nebezpečenstvo evakuované.

Všetci poznáme ten pocit, keď sa pri návrate z dovolenky modlíme, aby náš byt či dom bol v takom stave, v akom sme ho opustili. Niekedy však nepomôžu ani všetci svätí. Slovák Julo žijúci v Rakúsku by o tom vedel rozprávať. Minulý týždeň v pondelok totiž po príchode domov zistil, že na mieste, kde ešte pre pár dňami stál jeho apartmán, ostala len hŕba trosiek a zrútený žeriav.

Gigantický stroj stál na stavbe vzdialenej asi 30 metrov od obytného domu, keď sa zrazu zrútil, plnou silou zasiahol strechu Julovho bytu a prepadol sa dnu. Nájomníkov šiestich susedných apartmánov museli z bezpečnostných dôvodov vysťahovať a domov sa mohli vrátiť až o týždeň. To však neplatí pre Slováka, ktorému žeriav byt totálne zdemoloval.

Prístup do bytu polícia uzavrela.
Zobraziť galériu (2)
Prístup do bytu polícia uzavrela.  (Zdroj: ORF.at)


Hoci prišiel takmer o všetko, hovorí o obrovskom šťastí. "Bolo to extrémne veľké šťastie. Keby som bol tu, bol by som na sto percent mŕtvy," vyznal sa zo svojich zmiešaných pocitov televízii ORF. Polícia mu byt doteraz nesprístupnila a tak už vyše týždňa býva v hoteli v Knittelfelde. Ostalo mu len zopár osobných vecí, ktoré mal so sebou na dovolenke.

"Je to veľmi, naozaj veľmi veľký problém, pretože všetky veci mám v byte a nemôžem si ich zobrať. Musím si všetko dokúpiť, pretože jediné, čo mám, sú flip-flopy, džiny a jedna vetrovka," zúfa Slovák. Julo dúfa, že v ťažkej situácii sa bude môcť spoľahnúť aspoň na poisťovňu. "Už som ich kontaktoval, uvidíme, čo sa bude diať," uzavrel so smútkom v hlase.

Hovorca stavebnej firmy, ktorej žeriav patrí, tvrdí, že príčina nešťastia ostáva veľkou záhadou. K pádu stroja došlo pri jeho kalibrácií a je možné, že za chybu môže mechanik. Polícia nešťastie naďalej vyšetruje.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu