Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V žilinskej nemocnici je krízový stav, pacientov prevážajú do iných nemocníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ŽILINA - V žilinskej fakultnej nemocnici s poliklinikou je krízový stav. Dôvodom je hromadné vypovedanie služieb zo strany ďalších lekárov na dôležitých oddeleniach nemocnice. Po 15.30 hod by sa tak o pacientov nemal kto postarať, preto ich prevážajú do iných zariadení.

Ako ozrejmila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková, všetkých urgentných pacientov prevážajú do Martina a okolitých nemocníc, keďže sa nedá starostlivosť o pacienta vzhľadom na krátkosť času zabezpečiť za pomoci ďalších vojenských lekárov. Riaditeľovi zariadenia Štefanovi Volákovi podľa jej slov vypovedanie služieb lekári oznámili písomne dnes poobede.

Šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský tento krok odôvodnil ako prejav solidarity s kolegami z ortopédie a z dôvodu nesúhlasu s povolaním vojenských lekárov do ich nemocnice. Má to byť aj dôsledok toho, že riaditeľ bol ochotný rokovať až po 16.00 hod. "Ak by k dohode nedošlo, v žilinskej nemocnici nebude mať kto slúžiť lekársku pohotovosť a žiadne ad hoc výpomoci v takom veľkom rozsahu nedokáže ministerstvo obrany zabezpečiť," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu