Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Hazard na letných gumách: Čelná zrážka pri Hlohovci, 7 zranených!

Vo Favorite ostali po zrážke zakliesnení dvaja ľudia Zobraziť galériu (8)
Vo Favorite ostali po zrážke zakliesnení dvaja ľudia (Zdroj: polícia)

TRNAVA – Bez zimných pneumatík ani na "krok"! Mrazivé počasie a husté sneženie včera skomplikovalo dopravu v mestách po celom Slovensku. Pri Hlohovci poobede zablokovala dopravu vážna havária, pri ktorej sa čelne zrazili Škoda Favorit a Renault Megane. Pri nehode sa zranilo až 7 ľudí, z čoho dve boli deti. Favorit, ktorý viedla mladá vodička (18) z Piešťan, mal dokonca ešte letné pneumatiky!

Nehoda na niekoľko hodín zahatala cestu pred Trakovicami. Mladá vodička (18) z Piešťan viezla vo Favorite troch ľudí vo veku 14, 19 a 45 rokov. "Vodička pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, na zasneženej vozovke dostala šmyk a prešla do protismeru," uviedol trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

V protismere sa čelne zrazila s protiidúcim Renaultom, za volantom ktorého sedel muž (45) z Bratislavy. Okrem neho sa v aute nachádzali dvaja spolujazdci (16, 41). „O 15:18 nám bola nahlásená nehoda dvoch áut pri obci Trakovice. Na miesto vyrazili 4 sanitky,“ povedal pre Topky hovorca záchranárov Boris Chmel. Pri vážnej zrážke museli zasahovať aj hasiči, ktorí vyslobodzovali ľudí zakliesnených vo Favorite.

 

Hazard na letných gumách:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: polícia)

 

„Vo Favorite sa v čase príchodu hasičskej jednotky nachádzali dve zakliesnené osoby, ďalší účastníci dopravnej nehody, tri dospelé osoby a dve deti, sa nachádzali mimo havarovaných vozidiel,“ uviedol pre Trnavský hlas hovorca hasičov Marián Hruška. Pomocou hydraulických vyslobodzovacích zariadení sa im oboch podarilo vytiahnuť a odovzdali ich záchranárom.

Mladá šoférka a jej 19-ročný spolujazdec z Favoritu sa zranili ťažko, ďalší dvaja spolujazdci ľahko. Posádka Renaultu sa zranila ľahko. Presná príčina zrážky je zatiaľ neznáma. Jedno z áut, ktoré viedla mladá vodička však malo na nápravách ešte letné pneumatiky.

 

 

Hazard na letných gumách:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: polícia)

 

Polícia opakovane apeluje na vodičov, aby nepodceňovali mrazivé počasie a zvýšili svoju opatrnosť na maximum. „Na vozovke treba počítať aj s poľadovicou, preto treba maximálne zvýšiť opatrnosť. Azda najdôležitejšie v takýchto rizikových podmienkach je znížiť rýchlosť a zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami. Treba sa na šoférovanie sústrediť, nerozptyľovať sa inými činnosťami,“ radí hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

 

Hazard na letných gumách:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu