Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Silné mrazy v Česku si vyžiadali počas víkendu šesť obetí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Silné mrazy a husté sneženie sa v nedeľu najviac podpísali na veľkom množstve prevažne menej závažných dopravných nehôd v Českej republike. Úrady varovali pred poľadovicou, ktorá by sa mala tvoriť na cestách v pondelok.

Na podchladenie od piatku do nedele zahynulo dovedna šesť ľudí, povedala hovorkyňa policajného prezídia Zuzana Součková, citovaná spravodajským serverom iDNES.cz.
      
Dvoma najnovšími obeťami sú ľudia bez trvalého domova. V Ostrave dnes skoro ráno našli mŕtveho muža, ktorý ležal len na papierových kartónoch pri jednom z mostov. Mŕtveho 38-ročného bezdomovca našli aj v Uherskom Brode, býval v opustenom voľne prístupnom dome, kde nemohol kúriť.
      
Ako informoval iDNES.cz, sneh a vietor najviac sťažovali vodičom cestu v Karlovarskom kraji. Problémy podľa dopravných dispečerov zostávajú hlavne v Krušných horách, na všetkých cestách nižších tried i na hlavnom ťahu R6 z Chebu na Sokolov a Karlove Vary.
      
Meteorológovia odhadovali, že počas popoludnia a večera napadne až desať centimetrov nového snehu. V Karlovarskom kraji kvôli tomu varujú pred závejmi, v Plzenskom, Juhočeskom a Libereckom kraji sa môžu tvoriť snehové jazyky, napísal internetový portál denníka Mladá fronta DNES.
      
Sneženie do Česka prišlo po silných mrazoch, ktoré v noci na sobotu i nadnes stiahli teplotu aj pod mínus dvadsať stupňov Celzia.

Následky nedeľného a nočného sneženia dnes komplikujú život vodičom v Českej republike. Na mnohých miestach sú cesty pokryté snehom alebo snehovou pľačkanicou. Cestári odporúčajú maximálnu opatrnosť. V priebehu dňa sa má otepľovať, ale večer už hrozí poľadovica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu