Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bratislavské cesty pokryl sneh: Dopravný kolaps a kolóny takmer v celom meste

Zápcha na Einsteinovej ulici Zobraziť galériu (8)
Zápcha na Einsteinovej ulici (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – V hlavnom meste sa dnes po výdatnom snežení o cesty stará 54 vozidiel zimnej údržby. S celomestským posypom začali už v nedeľu večer, počas noci mesto posypali dvakrát. Agentúru SITA o tom informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy. V meste došlo doobeda k viacerým nehodám a tvorili sa dlhé kolóny.

Cesty v noci posýpali chemickým posypom a od 3:00 vyrazili do terénu aj odhŕňače snehu. Mesto tiež zametá chodníky či zastávky, dva posypy vykonali aj na Kolibe.

Na cestách III. a IV. triedy i na menej frekventovaných úsekoch je kašovitý sneh, vodiči by mali byť na takýchto úsekoch opatrní. Podľa Andrassyho je doprava na cestách pomalšia, pretože vodiči jazdia opatrne, väčšie problémy zatiaľ nezaznamenali.

Podľa informácií rádia Expres sa dnes na cestách v Bratislave budete musieť vyzbrojiť poriadnou dávkou trpezlivosti. Nehoda sa v dopoludňajších hodinách stala na Námestí hraničiarov v smere na Dolnozemskú cestu, ale aj na križovatke Račianska-Pekná cesta, ktorá spôsobila dlhé kolóny smerom do Rače.

Kolóny sa tvorili aj v Lamači v smere do centra mesta, na moste SNP v smere do centra, ale tiež aj na vjazde do Bratislavy v smere zo Senca po starej ceste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu