Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Po šmyku skončili v potoku: Dievčatko (9) vyskočilo z auta, babičku (†67) už nezachránilo!

Suzuki skončilo prevrátené v potoku Zobraziť galériu (2)
Suzuki skončilo prevrátené v potoku (Zdroj: polícia)

BANSKÁ BYSTRICA – Namrznutý sneh na ceste ju stál život! Smrťou dôchodkyne (†67) skončila nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok popoludní na ceste za Kokavou nad Rimavicou, kde Suzuki Jimmy skončilo po šmyku prevrátené v potoku. V aute sedela babička s vnučkou (9), ktorá zachovala chladnú hlavu a z auta sa dostala do bezpečia, odkiaľ zavolala pomoc. Jej starú mamu sa však ani záchranárom nepodarilo priviesť k životu.

K tragickej nehode došlo vo štvrtok medzi 14:00 a 15:00 za obcou Kokava nad Rimavicou. Tam dôchodkyňa spolu s vnučkou v aute dostala pri zabáčaní šmyk a s vozidlom vyleteli do potoka, kde sa prevrátilo. „Po prejdení zákruty na zľadovatenom a utlačenom posypanom snehovom povrchu vozovky, dostala s vozidlom šmyk, čím prešla do protismeru, následne do zníženej priekopy a do potoka, kde sa vozidlo prevrátilo na strechu,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

 

Po šmyku skončili v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

 

Príčinou nehody bolo zrejme to, že starenka z Utekáča neprispôsobila rýchlosť stavu a povahe vozovky. Po nehode ostala zakliesnená v aute. Jej 9-ročnej vnučke sa podarilo samej vyslobodiť z vraku a dostala sa na cestu, kde privolala na pomoc vodiča autobusu. „Ten mal poskytnúť vodičke pomoc a vytiahnuť ju z vozidla aj z potoka na cestu,“ dodala hovorkyňa.

Jedna z cestujúcich v autobuse zavolala záchranárov, no ani tým sa už starenku nepodarilo oživiť. „Pri dopravnej nehode vodička utrpela zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla,“ uviedla Faltániová. Statočné dievčatko vyviazlo z hrozivej nehody so škrabancami po tvári a ostalo hospitalizované v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu