Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Do nemocnice priviezli Čecha s podozrením na otravu metanolom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POVAŽSKÁ BYSTRICA - V považskobystrickej nemocnici v sobotu (22. 9.) večer hospitalizovali 18-ročného mladíka z Českej republiky s podozrením na otravu metanolom. Laboratórne testy však dnes ráno otravu metanolom nepotvrdili, pacienta z nemocnice prepustia.

Ako informoval námestník riaditeľa považskobystrickej nemocnice Igor Steiner, mladíka priviezla záchranka večer okolo 21. hodiny s nepriamymi príznakmi otravy metanolom. "Udával zhoršené videnie, točila sa mu hlava, mal bolesti hlavy, pocit sťaženého dýchania. Uviedol tiež, že deň predtým pil v Českej republike kúpenú vodku," informoval Steiner.
     
Ako dodal, v nemocnici urobili základné vyšetrenia, prípad oznámil na políciu ako podozrenie na otravu metanolom a krv poslali na expertízu do Ústavu súdneho lekárstva a medicínskych expertíz do Martina. "Dnes ráno krátko po deviatej hodine mi z Martina oznámili, že výsledky sú negatívne, chlapca púšťame domov," doplnil Steiner s tým, že mladík ešte predtým, ako ho záchranka priviezla do nemocnice, opakovane zvracal a tým si zrejme privodil pocity, ktoré uvádzal.
     
Podľa Steinera nie je dôvod neveriť testom zo súdneho lekárstva, kde majú podľa neho najšpičkovejšie laboratória. "Negatívny nález som oznámil na políciu, úradu verejného zdravotníctva a doktorom som nariadil mladíka dnes prepustiť z nemocnice," uzavrel Steiner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu