Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Po škandále s faktúrou za detský spev: Takto si žije šéf SOZA Repčík!

Vladimír Repčík býva v lukratívnej štvrti v centre hlavného mesta. Zobraziť galériu (5)
Vladimír Repčík býva v lukratívnej štvrti v centre hlavného mesta. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Šéf Slovenského ochranného zväzu autorského Vladimír Repčík (52) prežíva jedno z najťažších období vo svojej kariére. Verejnosť sa postavila proti rozhodnutiu SOZA, aby obec Pohorelá zaplatila za spev ľudových piesní na verejnom podujatí. Keďže v kauze s faktúrami išlo o peniaze, zaujímalo nás, ako si žije momentálne najneobľúbenejší Slovák.

SOZA sídli v zrenovovanej budove s klimatizovanými miestnosťami v širšom centre Bratislavy, kde ľudia bojujú s deficitom parkovacích miest. Vladimír Repčík si s tým však hlavu lámať nemusí. Pred sídlom na Záhradníckej ulici totiž zaparkuje bez najmenších problémov na vyhradenom parkovacom mieste.

Sídlo SOZA s vyhradeným parkovaním.
Zobraziť galériu (5)
Sídlo SOZA s vyhradeným parkovaním.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Keďže práce má v týchto dňoch zjavne vyše hlavy, ako sme sa presvedčili, do práce odchádza v skorých ranných hodinách a domov sa podľa medializovaných informácií vracia neskoro v noci.

Zamyslený Vladimír Repčík odchádza do práce skoro ráno.
Zobraziť galériu (5)
Zamyslený Vladimír Repčík odchádza do práce skoro ráno.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Dalo by sa čakať, že podobne ako miesto, kde pracuje, bude aj v súkromnom živote uprednostňovať luxus. Byt síce vlastní v lukratívnej štvrti hlavného mesta na Palisádach, no domy v tejto časti sú staré približne 80 rokov. Rovnako ani rodinný Ford, na ktorom sa vozí do práce, nepatrí medzi luxusné vychytávky motoristických fajnšmekrov.

V lukratívnej štvrti na Palisádach vlastní Repčík starý byt.
Zobraziť galériu (5)
V lukratívnej štvrti na Palisádach vlastní Repčík starý byt.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Vladimír Repčík sa preslávil ako moderátor televíznych novín a relácie Na telo na Markíze, kde neskôr šesť rokov pôsobil ako generálny riaditeľ televízie. V tomto čase patril medzi obľúbené osobnosti televíznej obrazovky. Odtiaľ prešiel do štátnej sféry, keď nastúpil na post zástupcu generálnej riaditeľky Slovenského rozhlasu Miloslavy Zemkovej. SOZA šéfuje od roku 2008, ktorú momentálne kritizuje väčšina ľudí. Nebolo tomu však inak ani v minulosti.

Na tomto aute sa vozí do práce.
Zobraziť galériu (5)
Na tomto aute sa vozí do práce.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Zaujímavé je, že práve pred rokom sa verejnosť pustila do aktivít zväzu, keď mu vyčítala zasielanie faktúr blogerom, ktorí vkladali do svojich článkov videá z Youtube. Repčík sa vtedy v mene SOZA ospravedlnil a priznal si chybu. Tentoraz sa však na SOZA a jej šéfa zniesla vlna kritiky po tom, čo obci Pohorelá vystavil faktúru za spev ľudových piesní na hudobnom podujatí počas Dňa matiek. Pohorelá však 62,4 eur zaplatiť nechce a na jej stranu sa stavia aj verejnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu