Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lipovčana (42) v župane zachránili pred skokom: Zlákali ho na pivo a cigarety!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA/BRATISLAVA - Tragikomický pohľad sa dnes naskytol žilinským policajtom v obci Lipovec, keď sa po naliehavom telefonáte vybrali za údajným samovrahom (42). Po príchode k obecnej hrádzi vodnej elektrárne sa nestačili čudovať.

"Policajti zistili, že na hrádzi sa nachádzal muž oblečený v župane a na hlave mal šatku. Okolo tela mal lanom upevnené závažie a stál na múre za zábradlím. Opakovane sa vyhrážal, že skočí do vody a skoncuje so životom. Prítomní policajti s mužom komunikovali a ukľudňovali ho. Ten však komunikáciu odmietal, neustále sa vyhrážal ukončením života a skokom do vody," uviedol pre Topky krajský hovorca policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Po neúspešných pokusoch o komunikáciu s "županovým" mužom si policajti na pomoc privolali vyjednávača. "Policajný vyjednávač s mužom komunikoval a počas vyjednávania mu policajti ponúkli najskôr cigaretu a následne pivo. Keď muž šiel pre pivo musel prekonať zábradlie. Vtedy policajti využili situáciu a profesionálnym zákrokom muža spacifikovali za použitia donucovacích prostriedkov, čím mu zabránili v ukončení života," dodal Moravčík.

Záchrana pivového labužníka tak skončila happyendom a po podaní rýchlej zdravotnej pomoci ho previezli do nemocnice.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu